Гулаш с кисело зеле и картофено пюре

Гулаш с кисело зеле и картофено пюре

ТрудностТрудна
Приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Измиваме, подсушаваме и поръсваме телешкото с брашното. Запечатваме месото в голяма тенджера с олио, запържваме го до кафяво и добавяме ситно нарязания лук. 

    Разбъркваме доматеното пюре, подправяме с червен пипер, сол и черен пипер и деглазираме с червено вино. Добавяме зеленчуковия бульон и нарязаните на кубчета чушки. Затваряме тенджерата с капак и оставяме да къкри на среден огън за около 90 min.

    Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода за около 20 min. Отцеждаме и ги пасираме с млякото и маслото.

    Нарязваме червения лук на ситно и го запържваме за кратко в тиган с малко олио, след което добавяме киселото зеле. Разбъркваме киселото зеле и червения лук с картофеното пюре. 

    Сервираме гулаша върху канапе от киселото зеле и картофеното пюре. Гарнираме с нарязан див лук.