Начин на приготвяне
Измиваме, подсушаваме и поръсваме телешкото с брашното. Запечатваме месото в голяма тенджера с олио, запържваме го до кафяво и добавяме ситно нарязания лук.
Разбъркваме доматеното пюре, подправяме с червен пипер, сол и черен пипер и деглазираме с червено вино. Добавяме зеленчуковия бульон и нарязаните на кубчета чушки. Затваряме тенджерата с капак и оставяме да къкри на среден огън за около 90 min.
Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода за около 20 min. Отцеждаме и ги пасираме с млякото и маслото.
Нарязваме червения лук на ситно и го запържваме за кратко в тиган с малко олио, след което добавяме киселото зеле. Разбъркваме киселото зеле и червения лук с картофеното пюре.
Сервираме гулаша върху канапе от киселото зеле и картофеното пюре. Гарнираме с нарязан див лук.