Гювеч със свински бут, наденицa и праз лук

Гювеч със свински бут, наденицa и праз лук

ТрудностСредно трудна
Приготвяне3:30 h

Начин на приготвяне

    Нарязваме месото на кубчета (около 2 х 2 cm), подправяме със сол, черен и червен пипер и го запържваме в тиган със сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната наденица и запържваме, докато започнат да се топят мазнините.

    Слагаме розмарина и чесъна, нарязан на ситно, и прехвърляме всичко, включително мазнината от пърженето, в глинен гювеч.

    Добавяме морковите и праз лука, нарязани на едро, гъбите- цели, без пънчета. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, слагаме и мащерката.

    Добавяме виното и доматите. Доливаме бульон или вода до ¾ от съда, в който готвим.

    Похлупваме ястието и го поставяме в студена фурна. Печем 2,5 ч на 180°С, след което отстраняваме похлупака и печем още 30 min.