
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХалва от моркови
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме морковите и ги настъргваме на ситно. Слагаме ги в широка тенджера с дебело дъно.
Добавяме прясното мляко и кардамона. Включваме котлона на слаб към умерен огън.
Оставяме халвата да къкри бавно за около 2,5 – 3 h, докато млякото се изпари.
От време на време я разбъркваме, за да не загори.
Отделно запичаме ядките в сух тиган и ги накълцваме на едро.
Когато млякото се изпари, изваждаме шушулките кардамона. Прибавяме захарта, пречистеното
масло, ядките и стафидите. Продължаваме да готвим халвата, докато течността отново се
изпари.
Пресипваме във форма и пристискаме леко.
Сервираме халвата топла или студена, поръсена с шамфъстък.