Хапки с кайсии и бадеми

Хапки с кайсии и бадеми
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    Измий кайсиите, раздели ги на две и отстрани костилките. Смели бадемите на ситно и ги смеси с брашното и бакпулвера.

    Разбий сметаната, захарта и солта, но сместа не бива да става прекалено твърда. Добавяй яйцата едно по едно и разбъркай много добре с движения отдолу нагоре. Добави и брашното и бадемите и разбъркай кратко, докато се получи гладко тесто. Разстели тестото в покрита с хартия за печене плитка тава и отгоре подреди равномерно половинките кайсии.

    Печи сладкиша 20 - 25 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато стане златистокафяв. Остави го да изстине и след това го нарежи на парчета. Разбъркай изварата с конфитюра и преди сервиране капни по-малко от сместа върху всяко парче.

    Съвет:

    Извън сезона на кайсиите можеш да използваш също и 600 g отцедени кайсии от консерва.