Верига от любими рецепти
Хапки с кайсии и бадеми

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кайсии кайсия
(средни по големина узрели )
15
бадеми бадем150 g g
брашно брашно300 g g
бакпулвер бакпулвер1 пакетчета пакетче
готварска сметана готварска сметана400 ml ml
захар захар200 g g
сол сол1 щипки щипка
яйца яйце4
извара извара
(40% )
500 g g
хартия за печене хартия за печене
кайсиев конфитюр кайсиев конфитюр150 g g

Хапки с кайсии и бадеми

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(2)

Начин на приготвяне

Измий кайсиите, раздели ги на две и отстрани костилките. Смели бадемите на ситно и ги смеси с брашното и бакпулвера.

Разбий сметаната, захарта и солта, но сместа не бива да става прекалено твърда. Добавяй яйцата едно по едно и разбъркай много добре с движения отдолу нагоре. Добави и брашното и бадемите и разбъркай кратко, докато се получи гладко тесто. Разстели тестото в покрита с хартия за печене плитка тава и отгоре подреди равномерно половинките кайсии.

Печи сладкиша 20 - 25 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато стане златистокафяв. Остави го да изстине и след това го нарежи на парчета. Разбъркай изварата с конфитюра и преди сервиране капни по-малко от сместа върху всяко парче.

Съвет:
Извън сезона на кайсиите можеш да използваш също и 600 g отцедени кайсии от консерва.