
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кайсии
кайсия (средни по големина узрели ) | 15 | ||
бадеми бадем | 150 g g | ||
брашно брашно | 300 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 пакетчета пакетче | ||
готварска сметана готварска сметана | 400 ml ml | ||
захар захар | 200 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
яйца яйце | 4 | ||
извара
извара (40% ) | 500 g g | ||
хартия за печене хартия за печене | |||
кайсиев конфитюр кайсиев конфитюр | 150 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХапки с кайсии и бадеми
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измий кайсиите, раздели ги на две и отстрани костилките. Смели бадемите на ситно и ги смеси с брашното и бакпулвера.
Разбий сметаната, захарта и солта, но сместа не бива да става прекалено твърда. Добавяй яйцата едно по едно и разбъркай много добре с движения отдолу нагоре. Добави и брашното и бадемите и разбъркай кратко, докато се получи гладко тесто. Разстели тестото в покрита с хартия за печене плитка тава и отгоре подреди равномерно половинките кайсии.
Печи сладкиша 20 - 25 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато стане златистокафяв. Остави го да изстине и след това го нарежи на парчета. Разбъркай изварата с конфитюра и преди сервиране капни по-малко от сместа върху всяко парче.
Съвет:
Извън сезона на кайсиите можеш да използваш също и 600 g отцедени кайсии от консерва.