Начин на приготвяне
1. Разтвори маята и захарта в 250 ml хладка вода и я остави покрита за 15 min да втаса. Смеси брашното, солта и маслото. Омеси с разтворената мая гладко тесто. Ако е необходимо, докато месиш, добавяй със супена лъжица хладка вода.
2. Остави тестото да втаса една нощ покрито в хладилника.
3. Извади тестото на стайна температура за около час. След това го омеси още веднъж върху набрашнена повърхност, раздели го на 8 порции и оформи кръгли хлебчета. 4. Намажи с четка тънък пласт вода върху повърхността на хлебчетата и ги притисни в слънчогледовите семена.
4. Постави хлебчетата върху покрита с хартия за печене тава, покрий и тях и ги остави да втасат още 15 min.
5. Печи ги около 30 min в предварително загрята на 200°C фурна. Когато са готови, ги остави да изстинат.