Начин на приготвяне
1. Затопли млякото до хладко. Разтвори в него маята и захарта и остави да втасва 15 min.
2. Омеси ги за 3 - 4 минути до гладко тесто заедно с брашното, солта, маслиновото масло и малко черен пипер. Покрий го и го остави 1 h на топло място да втаса.
3. Измий копъра, изтръскай водата от него, накъсай листенцата и ги нарежи на ситно. Омеси го с тестото заедно с 80 g сирене.
4. Раздели тестото на 12 порции върху малко брашно. Оформи кръгли хлебчета и по желание постави в средата по една отцедена маслина. Нареди хлебчетата плътно едно до друго в намазнена форма за печене (20-22 cm Ø), покрий я и ги остави още 30 min да втасват.
5. С четка намажи хлебчетата с прясно мляко, наръси ги с останалото сирене и печи 30 min в предварително загрята на 200° C фурна до златистокафяво. Остави ги да изстинат.