Верига от любими рецепти
Хлебна салата с малини и дресинг от заквасена сметана

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

багети багета1
зелена салата зелена салата
(или маруля)
75 g g
краставици краставица300 g g
лимони лимон
(сока и настърганата кора )
целина целина
(най-добре нежната вътрешна част на стъблата)
125 g g
пармезан пармезан40 g g
мед мед1 - 2 с.л. с.л.
заквасена сметана заквасена сметана150 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
олио олио3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
малини малина150 g g

Хлебна салата с малини и дресинг от заквасена сметана

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(15)

Начин на приготвяне

1. Нарежи багетата на едри кубчета и ги запечи за 5 min в предварително загрята на 180°C фурна.

2. Обели краставицата, раздели я на две и отстрани семките. Нарежи я на малки кубчета. Измий целината и я нарежи на малки шайбички. Откъсни листенцата на магданоза и ги накълцай. Разбъркай със заквасената сметана, сока и кората на лимона, олиото и меда, овкуси със солта и черния пипер.

3. Смеси дресинга с краставицата, целината и хляба и остави да почине за 10 - 15 min.

4. Почисти малините от негодните за консумация плодове. Почисти и измий зелената салата или марулята, подсуши я и я накъсай. Добави дресинга и малините в салатата и разбъркай внимателно. Настържи отгоре пармезана, овкуси и сервирай.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.