Начин на приготвяне
1. Нарежи багетата на едри кубчета и ги запечи за 5 min в предварително загрята на 180°C фурна.
2. Обели краставицата, раздели я на две и отстрани семките. Нарежи я на малки кубчета. Измий целината и я нарежи на малки шайбички. Откъсни листенцата на магданоза и ги накълцай. Разбъркай със заквасената сметана, сока и кората на лимона, олиото и меда, овкуси със солта и черния пипер.
3. Смеси дресинга с краставицата, целината и хляба и остави да почине за 10 - 15 min.
4. Почисти малините от негодните за консумация плодове. Почисти и измий зелената салата или марулята, подсуши я и я накъсай. Добави дресинга и малините в салатата и разбъркай внимателно. Настържи отгоре пармезана, овкуси и сервирай.