
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
багети багета | 1 | ||
зелена салата
зелена салата (или маруля) | 75 g g | ||
краставици краставица | 300 g g | ||
лимони
лимон (сока и настърганата кора ) | |||
целина
целина (най-добре нежната вътрешна част на стъблата) | 125 g g | ||
пармезан пармезан | 40 g g | ||
мед мед | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 150 g g | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
олио олио | 3 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
малини малина | 150 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХлебна салата с малини и дресинг от заквасена сметана
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Нарежи багетата на едри кубчета и ги запечи за 5 min в предварително загрята на 180°C фурна.
2. Обели краставицата, раздели я на две и отстрани семките. Нарежи я на малки кубчета. Измий целината и я нарежи на малки шайбички. Откъсни листенцата на магданоза и ги накълцай. Разбъркай със заквасената сметана, сока и кората на лимона, олиото и меда, овкуси със солта и черния пипер.
3. Смеси дресинга с краставицата, целината и хляба и остави да почине за 10 - 15 min.
4. Почисти малините от негодните за консумация плодове. Почисти и измий зелената салата или марулята, подсуши я и я накъсай. Добави дресинга и малините в салатата и разбъркай внимателно. Настържи отгоре пармезана, овкуси и сервирай.