Верига от любими рецепти
Хрупкави гофрети

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

краве масло краве масло250 g g
захар захар
(ч.ч.)
1
яйца яйце2 бр. бр.
прясно мляко прясно мляко500 ml ml
брашно брашно
(ч.ч.)
2
бакпулвер бакпулвер1 пакетчета пакетче
ванилия ванилия пакетчета пакетче

Хрупкави гофрети

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(166)

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложи 250 g краве масло и 1 ч.ч. захар и ги разбий с миксер.
Добави едно след друго 2 яйца, като бъркаш постоянно.
Когато сместа стане хомогенна, долей 500 ml прясно мляко и продължи да разбиваш с миксера.
Добави 2 ч.ч. брашно, в което предварително си сложил 1 пакетче бакпулвер и 1 пакетче ванилия. Бъркай до получаване на гъста смес.
С помощта на четчица намажи гофретника с малко мазнина и когато загрее, излей с черпак малко от сместа.
Печи гофретите 6 – 7 min.
Поднеси ги с течен шоколад, сладко или плодове.