
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 250 g g | ||
захар
захар (ч.ч.) | 1 | ||
яйца яйце | 2 бр. бр. | ||
прясно мляко прясно мляко | 500 ml ml | ||
брашно
брашно (ч.ч.) | 2 | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 пакетчета пакетче | ||
ванилия ванилия | пакетчета пакетче |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеХрупкави гофрети
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В дълбока купа сложи 250 g краве масло и 1 ч.ч. захар и ги разбий с миксер.
Добави едно след друго 2 яйца, като бъркаш постоянно.
Когато сместа стане хомогенна, долей 500 ml прясно мляко и продължи да разбиваш с миксера.
Добави 2 ч.ч. брашно, в което предварително си сложил 1 пакетче бакпулвер и 1 пакетче ванилия. Бъркай до получаване на гъста смес.
С помощта на четчица намажи гофретника с малко мазнина и когато загрее, излей с черпак малко от сместа.
Печи гофретите 6 – 7 min.
Поднеси ги с течен шоколад, сладко или плодове.