Верига от любими рецепти
Хрупкаво тофу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ориз басмати ориз басмати200 g g
моркови морков3 бр. бр.
печурки печурка300 g g
зелен лук зелен лук3 стръка стрък
олио олио100 ml ml
тофу тофу400 g g
брашно брашно2 с.л. с.л.
яйца яйце1 бр. бр.
галета галета50 g g
кокосови стърготини кокосови стърготини
(или кокосово брашно)
50 g g
соев сос соев сос
сол сол

Хрупкаво тофу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(38)

Начин на приготвяне

Приготвяме ориза във вряща подсолена вода според инструкциите на опаковката. 

Обелваме морковите, разрязваме ги на две по дължина и ги нарязваме на ивици.
Почистваме гъбите и ги разрязваме наполовина. Почистваме и измиваме зеления лук и го нарязваме на парчета. Загряваме 2 с.л. олио в уок и запържваме зеленчуците за около 2 min.

Междувременно нарязваме тофуто напречно на 8 парчета. Овалваме ги първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в микса от галета и кокос. 

Запържваме парчетата тофу от двете страни в 100 ml горещо олио за около 2 min, докато станат хрупкави. Подправяме зеленчуците със соев сос.