Хрупкаво тофу

Хрупкаво тофу
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне20 min

Начин на приготвяне

    Приготвяме ориза във вряща подсолена вода според инструкциите на опаковката. 

    Обелваме морковите, разрязваме ги на две по дължина и ги нарязваме на ивици.

    Почистваме гъбите и ги разрязваме наполовина. Почистваме и измиваме зеления лук и го нарязваме на парчета. Загряваме 2 с.л. олио в уок и запържваме зеленчуците за около 2 min.

    Междувременно нарязваме тофуто напречно на 8 парчета. Овалваме ги първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в микса от галета и кокос. 

    Запържваме парчетата тофу от двете страни в 100 ml горещо олио за около 2 min, докато станат хрупкави. Подправяме зеленчуците със соев сос.