Верига от любими рецепти
Индийска къри супа с топинг

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук400 g g
моркови морков400 g g
ябълки ябълка
(кисели)
300 g g
олио олио2 с.л. с.л.
къри къри2 ч.л. ч.л.
кокосово мляко кокосово мляко400 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
микс от ядки със стафиди микс от ядки със стафиди70 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
лайм лайм
(сока)
сол сол
черен пипер черен пипер

Индийска къри супа с топинг

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Обели лука и го накълцай на едро. Обели морковите и ябълките, отстрани семките от ябълките и нарежи всичко на кубчета. Задуши ги с лука в сгорещено олио, докато лукът стане стъклен. Поръси с 2 ч.л. къри и задушавай още 1 - 2 min, като бъркаш непрекъснато.

2. Залей с кокосовото мляко и зеленчуковия бульон, овкуси със солта и черния пипер и вари под капак 20 - 25 min до омекване.

3. В това време натроши на едро микса от ядки. Откъсни листенцата на магданоза, измий ги, подсуши ги и ги накълцай на ситно. Смеси ги с микса от ядки.

4. Пасирай супата и подправи със солта, черния пипер, сока от лайм и евентуално още малко къри. Разсипи по чаши и разпредели отгоре топинга от ядки.