
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 400 g g | ||
моркови морков | 400 g g | ||
ябълки
ябълка (кисели) | 300 g g | ||
олио олио | 2 с.л. с.л. | ||
къри къри | 2 ч.л. ч.л. | ||
кокосово мляко кокосово мляко | 400 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | ||
микс от ядки със стафиди микс от ядки със стафиди | 70 g g | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
лайм
лайм (сока) | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеИндийска къри супа с топинг
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука и го накълцай на едро. Обели морковите и ябълките, отстрани семките от ябълките и нарежи всичко на кубчета. Задуши ги с лука в сгорещено олио, докато лукът стане стъклен. Поръси с 2 ч.л. къри и задушавай още 1 - 2 min, като бъркаш непрекъснато.
2. Залей с кокосовото мляко и зеленчуковия бульон, овкуси със солта и черния пипер и вари под капак 20 - 25 min до омекване.
3. В това време натроши на едро микса от ядки. Откъсни листенцата на магданоза, измий ги, подсуши ги и ги накълцай на ситно. Смеси ги с микса от ядки.
4. Пасирай супата и подправи със солта, черния пипер, сока от лайм и евентуално още малко къри. Разсипи по чаши и разпредели отгоре топинга от ядки.