Индийска къри супа с топинг

Индийска къри супа с топинг
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Обели лука и го накълцай на едро. Обели морковите и ябълките, отстрани семките от ябълките и нарежи всичко на кубчета. Задуши ги с лука в сгорещено олио, докато лукът стане стъклен. Поръси с 2 ч.л. къри и задушавай още 1 - 2 min, като бъркаш непрекъснато.

    2. Залей с кокосовото мляко и зеленчуковия бульон, овкуси със солта и черния пипер и вари под капак 20 - 25 min до омекване.

    3. В това време натроши на едро микса от ядки. Откъсни листенцата на магданоза, измий ги, подсуши ги и ги накълцай на ситно. Смеси ги с микса от ядки.

    4. Пасирай супата и подправи със солта, черния пипер, сока от лайм и евентуално още малко къри. Разсипи по чаши и разпредели отгоре топинга от ядки.