Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listИталианска салата Панцанела
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме хляба на кубчета с големина около 3 cm. Намачкваме 2 скилидки чесън и прибавяме към тях 5 с.л. маслиново масло. Заливаме хлебните кубчета и разпределяме върху тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 200° C фурна за 15 min.
През това време измиваме, почистваме и нарязваме чушките на четвъртинки и ги нареждаме с вътрешната страна надолу върху тава, застлана с хартия за печене. Изваждаме хляба от фурната и го оставяме да изстине. Включваме функцията вентилатор на фурната и печем чушките за 10 – 15 min.
Междувременно измиваме и нарязваме на кубчета доматите. Обелваме лука, разполовяваме го и го нарязваме на фини лентички. Отцеждаме филетата аншоа и ги нарязваме на ситно. Отцеждаме маслините и ги разполовяваме. Обелваме 1 скилидка чесън и също я нарязваме на ситно. Разполовяваме меките домати. Изваждаме чушките от фурната, поставяме ги в найлонова торбичка и ги оставяме да починат около 5 min под похлупак. В голяма купа разбъркваме заедно лука, меките домати, аншоата, 5 с.л. маслиново масло и балсамовия сос или оцет. Обелваме чушките и ги нарязваме на парчета. Добавяме маслините, доматите, чушките, босилека, чесъна и препечения хляб и разбъркваме добре.
Подправяме със сол и черен пипер. Покриваме купата и оставяме да престои поне 2 h.