Начин на приготвяне
Смеси киселото мляко, предварително изцедено през марля за поне 3 h, с маскарпонето, захарта и ванилията. Ако млякото е паднало под 600 g, добави още една кофичка мляко, което да е цедено около 30 min
Смеси кафе ликьора, брендито и млякото в плитка чиния
Потопи бишкотите една по една и ги постави в тава, като подредиш само първия слой.
Важно е когато ги топиш да не престояват повече от 3 - 4 секунди, в противен случай ще се разпаднат и ще станат на каша
Намажи бишкотите с дебел слой от сместа с млякото и с голяма лъжица сложи половината от течния шоколад, като го разпределиш равномерно
Повтори с още един ред бишкоти (предварително потопени), течен шоколад и завърши с млечната смес
Поръси с какао и остави тортата в хладилник за поне 4 - 5 h
Съвет:
Ако правиш десерта за деца или бременни жени, замени кафе ликьора и брендито с още 100 ml прясно мляко, като му добавиш какао или инстантно кафе