
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кълбъсъ кълбъсъ | 1 бр. бр. | ||
доматен сок доматен сок | 350 ml ml | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
лук
лук (пресен; за поръсване) | 1 стръка стрък | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
картофи картоф | 6 бр. бр. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
олио олио | 40 ml ml |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКълбъсъ с доматен сок
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Запържи лука и чесъна в 40 ml олио и добави 4 парчета кълбъсъ, леко нарязани по средата, но запазени цели.
2. Добави доматения сок, овкуси със сол и черен пипер и вари ок. 20 min с кълбъсъта до редуциране.
3. Вари шестте картофацели. След като ги извадиш, можеш по желание леко ги осолиш.
4. Сервирай кълбъсъта с по 2 - 3 обелени и нарязани варени картофа на порция. Поръси със сол, черен пипер и нарязан на ситно пресен лук.