Верига от любими рецепти
Кълбъсъ с доматен сок

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кълбъсъ кълбъсъ1 бр. бр.
доматен сок доматен сок350 ml ml
лук лук1 глави глава
лук лук
(пресен; за поръсване)
1 стръка стрък
чесън чесън1 скилидки скилидка
картофи картоф6 бр. бр.
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио40 ml ml

Кълбъсъ с доматен сок

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(19)

Начин на приготвяне

1. Запържи лука и чесъна в 40 ml олио и добави 4 парчета кълбъсъ, леко нарязани по средата, но запазени цели.

2. Добави доматения сок, овкуси със сол и черен пипер и вари ок. 20 min с кълбъсъта до редуциране.

3. Вари шестте картофацели. След като ги извадиш, можеш по желание леко ги осолиш.

4. Сервирай кълбъсъта с по 2 - 3 обелени и нарязани варени картофа на порция. Поръси със сол, черен пипер и нарязан на ситно пресен лук.