
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКамембер в бутертесто
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 200° С.
Разточваме бутертестото върху набрашнен плот и нарязваме на квадрати. Нарязваме камембера на малки парченца и поставяме по едно върху всяко квадратче тесто. Заливаме камембера с 1 ч.л. мед. Останалият мед оставяме настрана.
Загъваме ъглите на бутертестото върху сиренето и меда и оформяме джобчета. Разбиваме жълтъка в купичка и намазваме джобчетата с него.
Поставяме джобчетата върху тава, покрита с хартия за печене и печем за 15 – 20 min, докато станат златистокафяви и хрупкави.
Изваждаме джобчетата от фурната и ги оставяме леко да се охладят.
Започваме приготвянето на чътни от лук. Обелваме лука и го нарязваме на лентички или кубчета, след което го задушаваме в маслото, докато стане прозрачен. Добавяме останалия мед и задушаваме за кратко.
Добавяме оцета и червеното вино и оставяме да къкри, докато по-голямата част от течността се изпари.
Добавяме розмарина и мащерката и подправяме с черен пипер и сол.
СЪВЕТ: Ако ни е останало бутертесто и сирене, може да приготвим и допълнителни джобове със или без чътни от лук.