Камембер в бутертесто

Камембер в бутертесто
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Загряваме фурната на 200° С. 

    Разточваме бутертестото върху набрашнен плот и нарязваме на квадрати. Нарязваме камембера на малки парченца и поставяме по едно върху всяко квадратче тесто. Заливаме камембера с 1 ч.л. мед. Останалият мед оставяме настрана. 

    Загъваме ъглите на бутертестото върху сиренето и меда и оформяме джобчета. Разбиваме жълтъка в купичка и намазваме джобчетата с него.

    Поставяме джобчетата върху тава, покрита с хартия за печене и печем за 15 – 20 min, докато станат златистокафяви и хрупкави.

    Изваждаме джобчетата от фурната и ги оставяме леко да се охладят.

    Започваме приготвянето на чътни от лук. Обелваме лука и го нарязваме на лентички или кубчета, след което го задушаваме в маслото, докато стане прозрачен. Добавяме останалия мед и задушаваме за кратко.

    Добавяме оцета и червеното вино и оставяме да къкри, докато по-голямата част от течността се изпари.

    Добавяме розмарина и мащерката и подправяме с черен пипер и сол.

    СЪВЕТ: Ако ни е останало бутертесто и сирене, може да приготвим и допълнителни джобове със или без чътни от лук.