Верига от любими рецепти
Камембер в бутертесто

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

камембер камембер250 g g
бутертесто бутертесто450 g g
жълтъци жълтък1 бр. бр.
прясно мляко прясно мляко2 с.л. с.л.
червен лук червен лук4 - 5 глави глава
масло масло40 g g
мед мед
(липов)
75 g g
червено вино червено вино50 ml ml
балсамов оцет балсамов оцет2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка1 стръка стрък
розмарин розмарин1 стръка стрък

Камембер в бутертесто

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(73)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 200° С. 
Разточваме бутертестото върху набрашнен плот и нарязваме на квадрати. Нарязваме камембера на малки парченца и поставяме по едно върху всяко квадратче тесто. Заливаме камембера с 1 ч.л. мед. Останалият мед оставяме настрана. 
Загъваме ъглите на бутертестото върху сиренето и меда и оформяме джобчета. Разбиваме жълтъка в купичка и намазваме джобчетата с него.
Поставяме джобчетата върху тава, покрита с хартия за печене и печем за 15 – 20 min, докато станат златистокафяви и хрупкави.
Изваждаме джобчетата от фурната и ги оставяме леко да се охладят.
Започваме приготвянето на чътни от лук. Обелваме лука и го нарязваме на лентички или кубчета, след което го задушаваме в маслото, докато стане прозрачен. Добавяме останалия мед и задушаваме за кратко.
Добавяме оцета и червеното вино и оставяме да къкри, докато по-голямата част от течността се изпари.
Добавяме розмарина и мащерката и подправяме с черен пипер и сол.

СЪВЕТ: Ако ни е останало бутертесто и сирене, може да приготвим и допълнителни джобове със или без чътни от лук.

Купи в Lidl

Верея чудно Прясно млякоВерея чудно Прясно мляко
Верея чудно Прясно мляко
02.05 - 04.05
-25%
3,59
2,69лв.
Немско маслоНемско масло
Немско масло
22.04 - 28.04
-25%
4,89
3,65лв.