
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКанелени рулца с глазура от крем сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Омесваме тестото като активираме маята в топлото мляко, 50 g от маслото, 100 g от захарта и малко брашно.
Добавяме течните съставки към 80% от оставащото брашно в миксер и разбиваме с приставка за тесто до получаване на меко и лепкаво тесто. Винаги използваме по-малко брашно, защото добавянето на брашно е далеч по-лесно от добавянето на течност!
Покриваме тестото със стреч фолио и го оставяме да втаса за час на стайна температура.
Разточваме на голям правоъгълен лист и намазваме обилно с 50 g от оставащото масло (трябва да останат 30 g за глазурата). Смесваме кафявата захар с канелата и поръсваме равномерно. Завиваме на руло и нарязваме на шайби с дебелина 3 – 4 cm. Подреждаме в намаслена тава и покриваме за 30 – 40 min да втасат още веднъж. Печем на 190° C за 20-25 min или до готовност.
В купа смесваме останалото меко масло, пудра захарта, крем сиренето, студеното мляко и ванилията.
Разбъркваме и намазваме изстиналите канелени рулца.