Канелени рулца с глазура от крем сирене

шеф Шишков
шеф Шишков
Канелени рулца с глазура от крем сирене
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Омесваме тестото като активираме маята в топлото мляко, 50 g от маслото, 100 g от захарта и малко брашно.

    Добавяме течните съставки към 80% от оставащото брашно в миксер и разбиваме с приставка за тесто до получаване на меко и лепкаво тесто. Винаги използваме по-малко брашно, защото добавянето на брашно е далеч по-лесно от добавянето на течност!

    Покриваме тестото със стреч фолио и го оставяме да втаса за час на стайна температура.

    Разточваме на голям правоъгълен лист и намазваме обилно с 50 g от оставащото масло (трябва да останат 30 g за глазурата). Смесваме кафявата захар с канелата и поръсваме равномерно. Завиваме на руло и нарязваме на шайби с дебелина 3 – 4 cm. Подреждаме в намаслена тава и покриваме за 30 – 40 min да втасат още веднъж. Печем на 190° C за 20-25 min или до готовност.

    В купа смесваме останалото меко масло, пудра захарта, крем сиренето, студеното мляко и ванилията.

    Разбъркваме и намазваме изстиналите канелени рулца.