Начин на приготвяне
1. Обели лука и го нарежи на кубчета. Почисти чушките, отстрани семките, обели картофите и нарежи всичко на кубчета.
2. Запържи чушките и лука за 1 - 2 min в сгорещено олио, докато лукът стане стъклен. Добави доматеното пюре и картофите и задуши кратко. Залей с бульона, овкуси със солта, черния пипер, дафиновия лист и червения пипер и кипни. Готви под капак 20 - 25 min.
3. Нарежи виенските кренвирши на шайби, пусни ги в гулаша за кратко и подправи. Откъсни листенцата на магданоза и ги нарежи на ситно. Гарнирай всяка чиния картофен гулаш с по 1 с.л. сметана и поръси с магданоз.
Съвет: Времето за готвене на картофите се определя от сорта им. Те трябва да са сготвени, но да не се разпадат.