Верига от любими рецепти
Картофен огретен с козе сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

картофи картоф1 kg kg
козе сирене козе сирене300 g g
пушена шунка пушена шунка
(на кубчета)
125 g g
лук лук2 глави глава
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино
(Шардоне)
100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
кимион кимион1 - 2 ч.л. ч.л.

Картофен огретен с козе сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:25 h
(13)

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги варим във вряща подсолена вода 20 - 25 min до омекване.

Междувременно белим и накълцваме лука. Запържваме го с шунката в сгорещено олио за 3 min. Загасяме с виното и бульона и оставяме да кипне. Прибавяме половината от козето сирене и овкусяваме.

Изливаме горещата водата от картофите, заливаме ги със студена, белим ги и ги нарязваме на шайби. Половината разстиламе в плитка намазнена тавичка. Отгоре разпределяме първо сместа от сирене и шунка, после останалите картофени шайби. Покриваме с останалото козе сирене, нарязано на лентички, и печем в предварително загрята на 200°C фурна ок. 40 min.

Съвет:
Към ястието подхожда салата от рукола.