
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКартофен огретен с козе сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги варим във вряща подсолена вода 20 - 25 min до омекване.
Междувременно белим и накълцваме лука. Запържваме го с шунката в сгорещено олио за 3 min. Загасяме с виното и бульона и оставяме да кипне. Прибавяме половината от козето сирене и овкусяваме.
Изливаме горещата водата от картофите, заливаме ги със студена, белим ги и ги нарязваме на шайби. Половината разстиламе в плитка намазнена тавичка. Отгоре разпределяме първо сместа от сирене и шунка, после останалите картофени шайби. Покриваме с останалото козе сирене, нарязано на лентички, и печем в предварително загрята на 200°C фурна ок. 40 min.
Съвет:
Към ястието подхожда салата от рукола.