Картофен огретен с козе сирене

Картофен огретен с козе сирене
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне1:25 h

Начин на приготвяне

    Измиваме картофите и ги варим във вряща подсолена вода 20 - 25 min до омекване.

    Междувременно белим и накълцваме лука. Запържваме го с шунката в сгорещено олио за 3 min. Загасяме с виното и бульона и оставяме да кипне. Прибавяме половината от козето сирене и овкусяваме.

    Изливаме горещата водата от картофите, заливаме ги със студена, белим ги и ги нарязваме на шайби. Половината разстиламе в плитка намазнена тавичка. Отгоре разпределяме първо сместа от сирене и шунка, после останалите картофени шайби. Покриваме с останалото козе сирене, нарязано на лентички, и печем в предварително загрята на 200°C фурна ок. 40 min.

    Съвет:

    Към ястието подхожда салата от рукола.