Картофени палачинки със зеле и дип от репички и кресон

Картофени палачинки със зеле и дип от репички и кресон

ТрудностЛесна
Приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    1. Измий зеления лук и го нарежи на фини колелца. Измий зелето и го нарежи напряко на фини ивици (най-добре започни рязането откъм върха на зелката). Обели картофите и ги настържи фино.

    2. Смеси лука, зелето и картофите. Счукай кимиона. Овкуси сместа с него и със солта и черния пипер, добави яйцата и разбъркай хубаво.

    3. В малко количество сгорещено олио изпържи една след друга 12 картофени палачинки за ок. 4 min от всяка страна. Слагай готовите палачинки на топло, докато се изпържат всичките.

    4. Измий репичките и ги нарежи на малки кубчета. Нарежи кресона или салатата и го прибави към репичките. Разбъркай прясното сирене и заквасената сметана, смеси ги с репичките и салатата и овкуси със солта и черния пипер. Сервирай дипа с картофените палачинки.

    Съвет:

    Използвай останалото зеле за зеленчуково ястие на тиган или зеленчукова супа.