Верига от любими рецепти
Картофи на тиган със спанак и сирене Фета

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

спанак спанак
(замразен на листа )
500 g g
картофи картоф1 kg kg
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
олио олио2 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон150 ml ml
зелени маслини зелена маслина
(с паста от чушки (отцедени))
100 g g
сирене Фета сирене Фета100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Картофи на тиган със спанак и сирене Фета

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(18)

Начин на приготвяне

1. Размрази спанака в цедка и го остави да се отцеди.

2. Измий картофите и ги свари с обелките във вряща подсолена вода за 15 - 20 min, докато омекнат. Излей горещата вода, залей ги със студена, а после ги обели и нарежи на половинки.

3. Обели и накълцай лука и чесъна. Изстискай добре спанака и го накълцай на едро.

4. С помощта на четка намажи с олио тиган с незалепващо покритие. Загрей го и запържи картофите от всички страни за 5 min. Овкуси със солта и черния пипер. Добави лука и чесъна и продължи да пържиш 1 - 2 min. Прибави спанака, залей с бульона и готви под капак още 8 - 10 min.

4. Остави маслините да се отцедят и после ги нарежи на половинки. Натроши на ситно сиренето Фета. Добави маслините в тигана, за да се загреят, и овкуси. Сервирай, като наръсиш сиренето отгоре.