
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
спанак
спанак (замразен на листа ) | 500 g g | ||
картофи картоф | 1 kg kg | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 1 - 2 скилидки скилидка | ||
олио олио | 2 ч.л. ч.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 150 ml ml | ||
зелени маслини
зелена маслина (с паста от чушки (отцедени)) | 100 g g | ||
сирене Фета сирене Фета | 100 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКартофи на тиган със спанак и сирене Фета
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази спанака в цедка и го остави да се отцеди.
2. Измий картофите и ги свари с обелките във вряща подсолена вода за 15 - 20 min, докато омекнат. Излей горещата вода, залей ги със студена, а после ги обели и нарежи на половинки.
3. Обели и накълцай лука и чесъна. Изстискай добре спанака и го накълцай на едро.
4. С помощта на четка намажи с олио тиган с незалепващо покритие. Загрей го и запържи картофите от всички страни за 5 min. Овкуси със солта и черния пипер. Добави лука и чесъна и продължи да пържиш 1 - 2 min. Прибави спанака, залей с бульона и готви под капак още 8 - 10 min.
4. Остави маслините да се отцедят и после ги нарежи на половинки. Натроши на ситно сиренето Фета. Добави маслините в тигана, за да се загреят, и овкуси. Сервирай, като наръсиш сиренето отгоре.