Картофи на тиган със спанак и сирене Фета

Картофи на тиган със спанак и сирене Фета
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    1. Размрази спанака в цедка и го остави да се отцеди.

    2. Измий картофите и ги свари с обелките във вряща подсолена вода за 15 - 20 min, докато омекнат. Излей горещата вода, залей ги със студена, а после ги обели и нарежи на половинки.

    3. Обели и накълцай лука и чесъна. Изстискай добре спанака и го накълцай на едро.

    4. С помощта на четка намажи с олио тиган с незалепващо покритие. Загрей го и запържи картофите от всички страни за 5 min. Овкуси със солта и черния пипер. Добави лука и чесъна и продължи да пържиш 1 - 2 min. Прибави спанака, залей с бульона и готви под капак още 8 - 10 min.

    4. Остави маслините да се отцедят и после ги нарежи на половинки. Натроши на ситно сиренето Фета. Добави маслините в тигана, за да се загреят, и овкуси. Сервирай, като наръсиш сиренето отгоре.