Каша с пилешки бутчета, чесън и моркови

Каша с пилешки бутчета, чесън и моркови

ТрудностЛесна
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    В тенджера с малко олио запържваме бутчетата, предварително овкусени със сол и черен пипер. Щом хванат коричка, ги изваждаме и към мазнината добавяме настърганите моркови заедно с нарязания чесън. 

    Прибавяме маслото и брашното и бъркаме динамично до получаване на хомогенна смес. Наливаме и млякото на тънка струя, докато бъркаме с тел. 

    Връщаме бутчетата при кашата и готвим до готовност, като разбъркваме периодично. Накрая добавяме подправките и овкусяваме със сол и черен пипер.

    Как да сервирамеТрадиционно нашите прабаби приготвяли кашите в чугунени тигани. Тайната на тези стари съдове е, че чугунът, след като се разгрее добре, задържа топлината дълго и я отдава равномерно към цялата храна. Така всички съставки на ястието успяват да развият вкусовете си максимално и да ги обогатят взаимно. Затова и нещо толкова „просто“ като кашата, приготвено в чугунен тиган, е необичайно апетитно.