Начин на приготвяне
В тенджера с малко олио запържваме бутчетата, предварително овкусени със сол и черен пипер. Щом хванат коричка, ги изваждаме и към мазнината добавяме настърганите моркови заедно с нарязания чесън.
Прибавяме маслото и брашното и бъркаме динамично до получаване на хомогенна смес. Наливаме и млякото на тънка струя, докато бъркаме с тел.
Връщаме бутчетата при кашата и готвим до готовност, като разбъркваме периодично. Накрая добавяме подправките и овкусяваме със сол и черен пипер.
Как да сервирамеТрадиционно нашите прабаби приготвяли кашите в чугунени тигани. Тайната на тези стари съдове е, че чугунът, след като се разгрее добре, задържа топлината дълго и я отдава равномерно към цялата храна. Така всички съставки на ястието успяват да развият вкусовете си максимално и да ги обогатят взаимно. Затова и нещо толкова „просто“ като кашата, приготвено в чугунен тиган, е необичайно апетитно.