Кесадия с авокадо

Кесадия с авокадо

ТрудностСредно трудна
Приготвяне35 min

Начин на приготвяне

  1. Смеси брашното, бакпулвера, 1 ч.л. сол и кърито. Разбий яйцата, прясното мляко и 125 ml вода. Добави сместа малко по малко към брашното и бъркай непрекъснато до получаване на гладко тесто. Остави да почине за 15 min.
  2. Раздели авокадото на две половини, отстрани костилката, обели го и го нарежи на тънки резени. Веднага ги смеси със сока и кората на лайма и ги остави покрити настрани.
  3. В половината от маслото изпържи две големи палачинки от тестото - около 24 cm всяка. До светлокафяво от двете страни. Когато втората палачинка е готова, я свали от печката, без да я вадиш от тигана. Разстели върху нея заквасената сметана и разпредели резените авокадо, шунката и сиренето. Отгоре постави и другата палачинка и продължи пърженето за още 2 - 3 min под капак на слаб огън.
  4. Свали от печката и остави ястието да си почине покрито за 2 - 3 min. След това плъзни палачинките върху поднос или голяма чиния и ги нарежи на парчета. Гарнирай с рукола.