Верига от любими рецепти
Клафути с грозде

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

грозде грозде
(без семки)
350 - 400 g g
яйца яйце2 g g
прясно мляко прясно мляко250 ml ml
захар захар50 g g
краве масло краве масло40 g g
брашно брашно75 g g
ванилия ванилия
(на прах)
0,5 ч.л. ч.л.
сол сол1 щипки щипка

За съда за печене

захар захар20 g g
краве масло краве масло10 g g

Клафути с грозде

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(14)

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и го оставяме да се охлади. Затопляме леко млякото. Разбиваме с бъркалка яйцата и захарта до гладка смес. Прибавяме брашното, солта и ванилията. Разбъркваме добре. На тънка струйка добавяме млякото и разтопеното масло.  

Намазваме дъното и стените на продълговата или кръгла формата за печене с останалото масло (неразтопено) и поръсваме със захарта. Слагаме зърната грозде и заливаме с готовата млечно-яйчена смес отгоре. Печем около 30-35 min в предварително загрята на 180 градуса фурна. 

Поднасяме клафутито топло. По желание може да поръсим с пудра захар.