
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
грозде
грозде (без семки) | 350 - 400 g g | ||
яйца яйце | 2 бр. бр. | ||
прясно мляко прясно мляко | 250 ml ml | ||
захар захар | 50 g g | ||
краве масло краве масло | 40 g g | ||
брашно брашно | 75 g g | ||
ванилия
ванилия (на прах) | 0,5 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | 1 щипки щипка |
За съда за печене
захар захар | 20 g g | ||
краве масло краве масло | 10 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКлафути с грозде
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото и го оставяме да се охлади. Затопляме леко млякото. Разбиваме с бъркалка яйцата и захарта до гладка смес. Прибавяме брашното, солта и ванилията. Разбъркваме добре. На тънка струйка добавяме млякото и разтопеното масло.
Намазваме дъното и стените на продълговата или кръгла формата за печене с останалото масло (неразтопено) и поръсваме със захарта. Слагаме зърната грозде и заливаме с готовата млечно-яйчена смес отгоре. Печем около 30-35 min в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Поднасяме клафутито топло. По желание може да поръсим с пудра захар.