Кнедли с пюре от праз

Кнедли с пюре от праз

ТрудностСредно трудна
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    Нарязваме брецелите от предния ден на тънки филийки. Загряваме млякото, заливаме ги и оставяме да киснат около 30 min, като разбъркваме от време на време. 

    Обелваме лука, нарязваме го на ситно и запържваме в горещо масло за около 3 min, докато стане прозрачен. Нарязваме на ситно бекона и настъргваме сирене.

    Добавяме лука, бекона и сиренето с яйцата и магданоза към брецелите и смесваме. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме сместа да почине за около 5 min. 

    След това оформяме от нея 8 кнедли, оставяме ги да къкрят в леко вряща подсолена вода за около 15 min, като обръщаме веднъж.

    През това време почистваме праза и го нарязваме на кръгчета. Запържваме в горещо масло за 2 min, като бъркаме. Поръсваме с брашно и наливаме бульона и сметаната. Оставяме да заври и готвим на умерен огън около 5 min. Подправяме с горчица, лимонова кора, сол и черен пипер. 

    Отцеждаме кнедлите добре и ги сервираме с пюрето от праз.