
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКнедли със сланина върху кисело зеле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Нарежи хлебчетата на тънки филийки. Загрей прясното мляко, залей хлебчетата и ги остави да изстинат и да се размекнат. Обели и накълцай лука. Отстрани от сланината кожата и кокалите, ако има такива. Нарежи сланината на фини кубчета.
2. Задуши сланината за 4 min с 1 глава кромид лук в сгорещено масло, докато лукът стане стъклен. Остави сместа да изстине.
3. Обели корените за супа и ги нарежи на фини кубчета. Задуши ги в голяма дълбока тава с останалия кромид лук в сгорещено олио. Излей течността от киселото зеле, добави го и задушавай още 3 min. Загаси с виното и 250 ml бульон. Подправи с дафиновия лист, солта, черния пипер и захарта. Сложи тавата без капак в предварително загрята на 180° C фурна и задушавай ок. 45 min, като от време на време разбъркваш. При нужда добави още бульон.
4. Откъсни листенцата на магданоза и го наситни. Смеси с яйцата, сместа от кромид лук и сланина и омекналите хлебчета. Овкуси със солта и черния пипер, при нужда добави галета. Оформи с леко навлажнени ръце 12 кнедли.
5. Пусни за ок. 15 min кнедлите в широка тенджера с достатъчно количество вряла, но не кипяща подсолена вода.
6. Овкуси киселото зеле и извади дафиновия лист. Остави кнедлите да се отцедят, а после гарнирай със зеле и с по 1 ч.л. заквасена сметана.