Верига от любими рецепти
Кнедли със сланина върху кисело зеле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сланина сланина150 g g
кисело зеле кисело зеле1 консерви консерва
кръгло хлебче кръгло хлебче6
прясно мляко прясно мляко
(прясно)
400 ml ml
лук лук2 глави глава
краве масло краве масло1 с.л. с.л.
корени за супа корени за супа200 g g
олио олио2 - 3 с.л. с.л.
бяло вино бяло вино100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
дафинови листа дафинов лист1
кафява захар кафява захар3 - 4 ч.л. ч.л.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
яйца яйце3
галета галета40 g g
заквасена сметана заквасена сметана4 - 6 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Кнедли със сланина върху кисело зеле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(4)

Начин на приготвяне

1. Нарежи хлебчетата на тънки филийки. Загрей прясното мляко, залей хлебчетата и ги остави да изстинат и да се размекнат. Обели и накълцай лука. Отстрани от сланината кожата и кокалите, ако има такива. Нарежи сланината на фини кубчета.

2. Задуши сланината за 4 min с 1 глава кромид лук в сгорещено масло, докато лукът стане стъклен. Остави сместа да изстине.

3. Обели корените за супа и ги нарежи на фини кубчета. Задуши ги в голяма дълбока тава с останалия кромид лук в сгорещено олио. Излей течността от киселото зеле, добави го и задушавай още 3 min. Загаси с виното и 250 ml бульон. Подправи с дафиновия лист, солта, черния пипер и захарта. Сложи тавата без капак в предварително загрята на 180° C фурна и задушавай ок. 45 min, като от време на време разбъркваш. При нужда добави още бульон.

4. Откъсни листенцата на магданоза и го наситни. Смеси с яйцата, сместа от кромид лук и сланина и омекналите хлебчета. Овкуси със солта и черния пипер, при нужда добави галета. Оформи с леко навлажнени ръце 12 кнедли.

5. Пусни за ок. 15 min кнедлите в широка тенджера с достатъчно количество вряла, но не кипяща подсолена вода.

6. Овкуси киселото зеле и извади дафиновия лист. Остави кнедлите да се отцедят, а после гарнирай със зеле и с по 1 ч.л. заквасена сметана.