
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За салцата
домати домат | 100 g g | |
краве масло краве масло | 20 g g | |
червени чушки червена чушка | 50 g g | |
чесън чесън | 2 g g | |
босилек босилек | 5 g g | |
пушен червен пипер пушен червен пипер | 2 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКобе бургер с горгонзола и доматена салца с босилек, поднесен с пресни сотирани картофки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разрязваме питките на две и ги запечатваме от двете страни.
Запечатваме за около 2 min от всяка страна и бургера. На второто обръщане върху месото поставяме горгонзолата, докато омекне.
Правим салцата, като обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. В тиган слагаме масло, нарязаните на кубчета чушки и задушаваме. Добавяме доматите, овкусяваме със сол, чесън и босилек. Когато зеленчуците омекнат, ги пасираме и добавяме пушения пипер.
Сотираме картофите с масло и овкусяваме със солта и подправките.
Подреждаме в следния ред: айсберг, бургер с горгонзола, доматена салца, червен лук и кисели краставички, а отстрани - сотираните картофи.