Кобе бургер с горгонзола и доматена салца с босилек, поднесен с пресни сотирани картофки

шеф Манчев
шеф Манчев
Кобе бургер с горгонзола и доматена салца с босилек, поднесен с пресни сотирани картофки
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне15 min

Начин на приготвяне

    Разрязваме питките на две и ги запечатваме от двете страни.

    Запечатваме за около 2 min от всяка страна и бургера. На второто обръщане върху месото поставяме горгонзолата, докато омекне.

    Правим салцата, като обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. В тиган слагаме масло, нарязаните на кубчета чушки и задушаваме. Добавяме доматите, овкусяваме със сол, чесън и босилек. Когато зеленчуците омекнат, ги пасираме и добавяме пушения пипер.

    Сотираме картофите с масло и овкусяваме със солта и подправките.

    Подреждаме в следния ред: айсберг, бургер с горгонзола, доматена салца, червен лук и кисели краставички, а отстрани - сотираните картофи.