Верига от любими рецепти
Кобе бургер с горгонзола и доматена салца с босилек, поднесен с пресни сотирани картофки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

Wagyu Beef Kobe Style бургери Wagyu Beef Kobe Style бургер4 бр. бр.
бриош бриош
(с поръска)
4 бр. бр.
салата Айсберг салата Айсберг80 g g
сирене Горгонзола сирене Горгонзола50 g g
червен лук червен лук40 g g
кисели краставички кисела краставичка50 g g

За салцата

домати домат100 g g
краве масло краве масло20 g g
червени чушки червена чушка50 g g
чесън чесън2 g g
босилек босилек5 g g
пушен червен пипер пушен червен пипер2 g g

За картофите

картофи картоф
(пресни)
200 g g
краве масло краве масло20 g g
сол сол2 g g
копър копър2 g g
мащерка мащерка2 g g
розмарин розмарин2 g g

Кобе бургер с горгонзола и доматена салца с босилек, поднесен с пресни сотирани картофки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(8)

Начин на приготвяне

Разрязваме питките на две и ги запечатваме от двете страни.
Запечатваме за около 2 min от всяка страна и бургера. На второто обръщане върху месото поставяме горгонзолата, докато омекне.
Правим салцата, като обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. В тиган слагаме масло, нарязаните на кубчета чушки и задушаваме. Добавяме доматите, овкусяваме със сол, чесън и босилек. Когато зеленчуците омекнат, ги пасираме и добавяме пушения пипер.
Сотираме картофите с масло и овкусяваме със солта и подправките.
Подреждаме в следния ред: айсберг, бургер с горгонзола, доматена салца, червен лук и кисели краставички, а отстрани - сотираните картофи.