
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКокосова панакота
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разбъркай кокосовото мляко, сметаната, захарта и кардамон на вкус в тенджера до получаването на гладка смес и я кипни. Остави я да къкри 8 - 10 min при непрекъснато бъркане, свали я от огъня и я остави да изстине малко.
2. Размекни желатина 5 min в студена вода. Изстискай го и го разтвори в топлата кокосова сметана. Излей я в 4 формички или чаши и ги постави покрити в хладилник за най-малко 3 h или за една нощ, за да стегне панакотата.
4. За плодовата салата разрежи на две пъпешите и им отстрани семките с лъжица. След това оформи топчета от пъпешите и динята с помощта на лъжица за сладолед, като при това отстраняваш семките на динята.
5. Разбъркай сока от лайм с розовата вода и меда, докато медът се разтвори. Пусни вътре топчетата пъпеш и диня и ги остави да се мариноват най-малко 20 min.
5. Обърни Панакотата от формичките върху чинии и сервирай с плодовата салата.