
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кокосово мляко кокосово мляко | 400 ml ml | ||
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | ||
захар захар | 50 g g | ||
кардамон
кардамон (смлян) | 0,25 - 0,5 ч.л. ч.л. | ||
желатин
желатин (бял) | 3 листа лист | ||
пъпеш Медена роса пъпеш Медена роса | 0,5 | ||
пъпеш сорт Канталуп пъпеш сорт Канталуп | 1 | ||
дини диня | 1 бр. бр. | ||
сок от лайм сок от лайм | |||
розова вода розова вода | 1 с.л. с.л. | ||
мед мед | 50 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКокосова панакота
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разбъркай кокосовото мляко, сметаната, захарта и кардамон на вкус в тенджера до получаването на гладка смес и я кипни. Остави я да къкри 8 - 10 min при непрекъснато бъркане, свали я от огъня и я остави да изстине малко.
2. Размекни желатина 5 min в студена вода. Изстискай го и го разтвори в топлата кокосова сметана. Излей я в 4 формички или чаши и ги постави покрити в хладилник за най-малко 3 h или за една нощ, за да стегне панакотата.
4. За плодовата салата разрежи на две пъпешите и им отстрани семките с лъжица. След това оформи топчета от пъпешите и динята с помощта на лъжица за сладолед, като при това отстраняваш семките на динята.
5. Разбъркай сока от лайм с розовата вода и меда, докато медът се разтвори. Пусни вътре топчетата пъпеш и диня и ги остави да се мариноват най-малко 20 min.
5. Обърни Панакотата от формичките върху чинии и сервирай с плодовата салата.