Верига от любими рецепти
Кокосова панакота по азиатски

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

желатин желатин3 листа лист
кокосово мляко кокосово мляко425 ml ml
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
захар захар6 с.л. с.л.
сок от лайм сок от лайм3 с.л. с.л.
маракуя маракуя2 бр. бр.

Кокосова панакота по азиатски

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(11)

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в студена вода. Слагаме кокосовото мляко, прясното мляко и 3 с.л. захар в тенджера да заври и оставяме да къкри около 5 min.

Отцеждаме желатина и го разтваряме в горещото мляко. Изплакваме формите със студена вода, разпределяме млечната смес в тях и оставяме да стегне в хладилника за поне 2 h.

Смесваме 3 с.л. захар, сок от лайм и 50 ml вода и оставяме да заври.

Разполовяваме маракуята и потапяме парчетата в захарния сироп. Оставяме да се охлади.

Сервираме панакотата и сиропа. Украсяваме с мента и лайм.