Кокосова панакота по азиатски

Кокосова панакота по азиатски
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне20 min

Начин на приготвяне

    Накисваме желатина в студена вода. Слагаме кокосовото мляко, прясното мляко и 3 с.л. захар в тенджера да заври и оставяме да къкри около 5 min.

    Отцеждаме желатина и го разтваряме в горещото мляко. Изплакваме формите със студена вода, разпределяме млечната смес в тях и оставяме да стегне в хладилника за поне 2 h.

    Смесваме 3 с.л. захар, сок от лайм и 50 ml вода и оставяме да заври.

    Разполовяваме маракуята и потапяме парчетата в захарния сироп. Оставяме да се охлади.

    Сервираме панакотата и сиропа. Украсяваме с мента и лайм.