
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
желатин желатин | 3 листа лист | ||
кокосово мляко кокосово мляко | 425 ml ml | ||
прясно мляко прясно мляко | 100 ml ml | ||
захар захар | 6 с.л. с.л. | ||
сок от лайм сок от лайм | 3 с.л. с.л. | ||
маракуя маракуя | 2 бр. бр. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКокосова панакота по азиатски
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Накисваме желатина в студена вода. Слагаме кокосовото мляко, прясното мляко и 3 с.л. захар в тенджера да заври и оставяме да къкри около 5 min.
Отцеждаме желатина и го разтваряме в горещото мляко. Изплакваме формите със студена вода, разпределяме млечната смес в тях и оставяме да стегне в хладилника за поне 2 h.
Смесваме 3 с.л. захар, сок от лайм и 50 ml вода и оставяме да заври.
Разполовяваме маракуята и потапяме парчетата в захарния сироп. Оставяме да се охлади.
Сервираме панакотата и сиропа. Украсяваме с мента и лайм.