Коледен сладкиш с круши и марципан

Коледен сладкиш с круши и марципан

ТрудностЛесна
Приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    Настъргваме на едро марципана и го разбиваме заедно с маслото, млякото, захарта и бахара в кухненски робот или с миксер до кремообразна смес. След това добавяме лимоновия сок и яйцата, като продължаваме да разбъркваме.

    Загряваме фурната на 175° C.

    Пресяваме брашното и бакпулвера, след което ги добавяме в купата и отново разбъркваме.

    Обелваме крушите, почистваме ги от сърцевината и нарязваме на четвъртинки.

    Намасляваме тавичка за печене и поръсваме половината от орехите на дъното. Изсипваме тестото отгоре и разпределяме резените круши върху него. Отгоре разпределяме втората половина от орехите.

    Печем около 35 – 40 min.

    Поръсваме с пудра захар на вкус.