Начин на приготвяне
Настъргваме на едро марципана и го разбиваме заедно с маслото, млякото, захарта и бахара в кухненски робот или с миксер до кремообразна смес. След това добавяме лимоновия сок и яйцата, като продължаваме да разбъркваме.
Загряваме фурната на 175° C.
Пресяваме брашното и бакпулвера, след което ги добавяме в купата и отново разбъркваме.
Обелваме крушите, почистваме ги от сърцевината и нарязваме на четвъртинки.
Намасляваме тавичка за печене и поръсваме половината от орехите на дъното. Изсипваме тестото отгоре и разпределяме резените круши върху него. Отгоре разпределяме втората половина от орехите.
Печем около 35 – 40 min.
Поръсваме с пудра захар на вкус.