
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
цяла пуйка цяла пуйка | 4,8 kg kg | ||
кисело зеле кисело зеле | 2 kg kg | ||
олио олио | 150 ml ml | ||
краве масло краве масло | 70 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 250 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер | 1 с.л. с.л. | ||
дафинов лист дафинов лист | 3 - 4 |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКоледна пуйка с кисело зеле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме пуйката със сол, черен и червен пипер и обилно я намазваме с разтопеното масло отвън и отвътре. Слагаме я в дълбока тава, доливаме водата или зеленчуковия бульон и я печем в предварително загрята на 180°С фурна.
През това време нарязваме на едро киселото зеле и го задушаваме в тенджера с олиото за около 40 - 50 min, като го подправяме с червен и черен пипер и дафинов лист.След като минат два часа и двайсетминути от печенето на пуйката, прибавяме към нея задушеното зеле и запичаме ястието за още 40 - 50 min.
Как да сервираме
Изпечената пуйка украсяваме със сухите чушки, розмарина, домата, нарязан на полумесеци, и резени лимон. Поднасяме с мерло.