Верига от любими рецепти
Коледна пуйка с кисело зеле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цяла пуйка цяла пуйка4,8 kg kg
кисело зеле кисело зеле2 kg kg
олио олио150 ml ml
краве масло краве масло70 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон250 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
дафинов лист дафинов лист3 - 4

За украсата:

розмарин розмарин1 стръка стрък
сушени чушки сушена чушка3
домати домат0,25
лимони лимон0,25

Коледна пуйка с кисело зеле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:20 h
(38)

Начин на приготвяне

Овкусяваме пуйката със сол, черен и червен пипер и обилно я намазваме с разтопеното масло отвън и отвътре. Слагаме я в дълбока тава, доливаме водата или зеленчуковия бульон и я печем в предварително загрята на 180°С фурна.

През това време нарязваме на едро киселото зеле и го задушаваме в тенджера с олиото за около 40 - 50 min, като го подправяме с червен и черен пипер и дафинов лист.След като минат два часа и двайсетминути от печенето на пуйката, прибавяме към нея задушеното зеле и запичаме ястието за още 40 - 50 min.

Как да сервираме
Изпечената пуйка украсяваме със сухите чушки, розмарина, домата, нарязан на полумесеци, и резени лимон. Поднасяме с мерло.

Купи в Lidl

Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
29.05 - 04.06
-25%
3,99
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.