Начин на приготвяне
Овкусяваме пуйката със сол, черен и червен пипер и обилно я намазваме с разтопеното масло отвън и отвътре. Слагаме я в дълбока тава, доливаме водата или зеленчуковия бульон и я печем в предварително загрята на 180°С фурна.
През това време нарязваме на едро киселото зеле и го задушаваме в тенджера с олиото за около 40 - 50 min, като го подправяме с червен и черен пипер и дафинов лист.След като минат два часа и двайсетминути от печенето на пуйката, прибавяме към нея задушеното зеле и запичаме ястието за още 40 - 50 min.
Как да сервираме
Изпечената пуйка украсяваме със сухите чушки, розмарина, домата, нарязан на полумесеци, и резени лимон. Поднасяме с мерло.