Коледни ванилови бисквити с глазура

шеф Шишков
шеф Шишков
Коледни ванилови бисквити с глазура
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Разбиваме маслото със захарта, ваниловата есенция, млякото, ваниловата захар и яйцето. Добавяме брашното и замесваме тестото с ръце. Оставяме да почине в хладилник за 30 min.

    Разточваме върху набрашнен плот и изрязваме формички по желание.

    Печем бисквитите за 10-15 min на 200° С. Оставяме ги да изстинат напълно.

    Глазурата приготвяме, като разбием омекналото масло със сметана и пудра захар до получаване на пухкав крем. Може да разделим на части и да оцветим със сладкарска боя по желание.

    С помощта на пош или малки пликчета с изрязани краища декорираме бисквитите с глазурата.

    Коледните бисквити са чудесен начин да включим и децата в процеса на готвене. Месене, точене, украсяване – че кой няма да иска да се поизцапа с едни домашни бисквити на игра? 

    Сладките също са прекрасна алтернатива на скъп коледен подарък. Затворени в буркан или опаковани в кутия с панделка, те са супер идея, с която да зарадваме близките с нещо, ръчно приготвено от нас.