Крамбъл с градински плодове и захар с лимон и подправки

Крамбъл с градински плодове и захар с лимон и подправки
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Измий лимона с гореща вода и настържи фино кората. Откъсни листенцата на зелените подправки и ги нарежи на ситно. Смеси ги с кората от лимон и захарта.

    2. Измий боровинките, червения касис и цариградското грозде и ги остави да се отцедят. Отстрани дръжките от цариградското грозде. Сложи го в плоска тавичка заедно с боровинките и червения касис.

    3. Измий прасковите, кайсиите и сините сливи, разполови ги, махни им костилките и ги нарежи на тесни резени. Добави ги към останалите плодове в тавичката. Наръси ги със захарта с подправките, като оставиш настрана 2 с. л., и разбъркай внимателно.

    4. Омеси овесените ядки, кафявата захар, маслото и брашното и нарони получената смес на трохи върху плодовете. Печи крамбъла 30 - 40 min до хрупкавост в предварително загрята на 180° C фурна.

    5. Разбий сметаната на твърд крем, смеси с бъркане с йогурта и останалата захар с подправки. Сервирай към охладения крамбъл.