
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКрамбъл с градински плодове и захар с лимон и подправки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий лимона с гореща вода и настържи фино кората. Откъсни листенцата на зелените подправки и ги нарежи на ситно. Смеси ги с кората от лимон и захарта.
2. Измий боровинките, червения касис и цариградското грозде и ги остави да се отцедят. Отстрани дръжките от цариградското грозде. Сложи го в плоска тавичка заедно с боровинките и червения касис.
3. Измий прасковите, кайсиите и сините сливи, разполови ги, махни им костилките и ги нарежи на тесни резени. Добави ги към останалите плодове в тавичката. Наръси ги със захарта с подправките, като оставиш настрана 2 с. л., и разбъркай внимателно.
4. Омеси овесените ядки, кафявата захар, маслото и брашното и нарони получената смес на трохи върху плодовете. Печи крамбъла 30 - 40 min до хрупкавост в предварително загрята на 180° C фурна.
5. Разбий сметаната на твърд крем, смеси с бъркане с йогурта и останалата захар с подправки. Сервирай към охладения крамбъл.