Верига от любими рецепти
Крамбъл с градински плодове и захар с лимон и подправки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лимони лимон1
босилек босилек4 стръка стрък
маточина маточина4 стръка стрък
мента мента2 стръка стрък
мащерка мащерка2 стръка стрък
захар захар70 g g
боровинки боровинка125 g g
червен касис червен касис125 g g
цариградско грозде цариградско грозде125 g g
праскова праскова2
кайсии кайсия4
сушени сливи сушени сливи4
овесени ядки овесени ядки
(фини)
125 g g
кафява захар кафява захар60 g g
краве масло краве масло100 g g
брашно брашно50 g g
готварска сметана готварска сметана200 ml ml
йогурт йогурт
( натурален)
150 g g

Крамбъл с градински плодове и захар с лимон и подправки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Измий лимона с гореща вода и настържи фино кората. Откъсни листенцата на зелените подправки и ги нарежи на ситно. Смеси ги с кората от лимон и захарта.

2. Измий боровинките, червения касис и цариградското грозде и ги остави да се отцедят. Отстрани дръжките от цариградското грозде. Сложи го в плоска тавичка заедно с боровинките и червения касис.

3. Измий прасковите, кайсиите и сините сливи, разполови ги, махни им костилките и ги нарежи на тесни резени. Добави ги към останалите плодове в тавичката. Наръси ги със захарта с подправките, като оставиш настрана 2 с. л., и разбъркай внимателно.

4. Омеси овесените ядки, кафявата захар, маслото и брашното и нарони получената смес на трохи върху плодовете. Печи крамбъла 30 - 40 min до хрупкавост в предварително загрята на 180° C фурна.

5. Разбий сметаната на твърд крем, смеси с бъркане с йогурта и останалата захар с подправки. Сервирай към охладения крамбъл.