
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червен лук червен лук | 250 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | ||
кафява захар кафява захар | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 50 ml ml | ||
червено вино червено вино | 100 ml ml | ||
босилек босилек | 0,5 връзка връзка | ||
кедрови ядки кедрови ядки | 30 g g | ||
прясно козе сирене прясно козе сирене | 300 g g | ||
лимони
лимон (сока и настърганата кора) | |||
зелена салата
зелена салата (за декорация) | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКрем от козе сирене върху карамелизиран лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука, нарежи го на резени и го запържи в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Наръси го със захарта и го карамелизирай кратко при непрекъснато бъркане. Загаси с оцета и виното и го посоли и поръси с черен пипер. Остави го малко да покъкри и го дръпни от печката да изстине. Откъсни листенцата на босилека, наситни ги и ги смеси с лука.
2. Накълцай на едро кедровите ядки, запечи ги за кратко в тиган без мазнина и ги остави да изстинат. Разбъркай прясното козе сирене с настърганата кора от лимон и с черен пипер. Добави кедровите ядки и отново разбъркай.
3. Измий салатата, накъсай я и я разпредели в чиниите. Отгоре постави карамелизирания лук. Гребвай с две лъжици топки от крема със сирене и ги подреждай върху лука.