Крем от козе сирене върху карамелизиран лук

Крем от козе сирене върху карамелизиран лук

ТрудностЛесна
Приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    1. Обели лука, нарежи го на резени и го запържи в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Наръси го със захарта и го карамелизирай кратко при непрекъснато бъркане. Загаси с оцета и виното и го посоли и поръси с черен пипер. Остави го малко да покъкри и го дръпни от печката да изстине. Откъсни листенцата на босилека, наситни ги и ги смеси с лука.

    2. Накълцай на едро кедровите ядки, запечи ги за кратко в тиган без мазнина и ги остави да изстинат. Разбъркай прясното козе сирене с настърганата кора от лимон и с черен пипер. Добави кедровите ядки и отново разбъркай.

    3. Измий салатата, накъсай я и я разпредели в чиниите. Отгоре постави карамелизирания лук. Гребвай с две лъжици топки от крема със сирене и ги подреждай върху лука.