Верига от любими рецепти
Крем от козе сирене върху карамелизиран лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червен лук червен лук250 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
кафява захар кафява захар2 - 3 с.л. с.л.
балсамов оцет балсамов оцет50 ml ml
червено вино червено вино100 ml ml
босилек босилек0,5 връзка връзка
кедрови ядки кедрови ядки30 g g
прясно козе сирене прясно козе сирене300 g g
лимони лимон
(сока и настърганата кора)
зелена салата зелена салата
(за декорация)
сол сол
черен пипер черен пипер

Крем от козе сирене върху карамелизиран лук

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

1. Обели лука, нарежи го на резени и го запържи в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Наръси го със захарта и го карамелизирай кратко при непрекъснато бъркане. Загаси с оцета и виното и го посоли и поръси с черен пипер. Остави го малко да покъкри и го дръпни от печката да изстине. Откъсни листенцата на босилека, наситни ги и ги смеси с лука.

2. Накълцай на едро кедровите ядки, запечи ги за кратко в тиган без мазнина и ги остави да изстинат. Разбъркай прясното козе сирене с настърганата кора от лимон и с черен пипер. Добави кедровите ядки и отново разбъркай.

3. Измий салатата, накъсай я и я разпредели в чиниите. Отгоре постави карамелизирания лук. Гребвай с две лъжици топки от крема със сирене и ги подреждай върху лука.