Крем с френски макарони

Крем с френски макарони
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    В купа разбиваме маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ванилията, докато сместа се сгъсти. Добавяме малко кора от лайм и амарето за вкус. След като сместа се охлади, се изсипва в пош. Междувременно натрошаваме макароните на едри парчета. 

    Приготвяме два варианта на плодов сос.

    За малиновия сос:

    Намачкваме малините с вилица, разбъркваме със сока от лайм и 2 с.л. мед.

    За портокаловия сос: 

    Обелваме портокала и го нарязваме на малки парчета. Добавяме 2 с.л. мед и разбъркваме.

    В чаши или купички за сервиране редуваме слой крем, слой парченца макарони, малинов и портокалов сос, докато съставките свършат.

    Завършваме със слой крем и украсяваме с свежа мента или по желание.