Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
френски макарони френски макарон | 8 бр. бр. | |
маскарпоне маскарпоне | 500 g g | |
сладкарска сметана сладкарска сметана | 250 ml ml | |
пудра захар пудра захар | 2 с.л. с.л. | |
ванилия ванилия | 1 бр. бр. | |
лайм
лайм (кората) | 1 парченца парченце | |
ликьор „Амарето“ ликьор „Амарето“ | 20 ml ml |
За плодовите сосове
малини малина | 125 g g | |
сок от лайм сок от лайм | 60 ml ml | |
портокали портокал | 2 бр. бр. | |
мед мед | 4 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКрем с френски макарони
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В купа разбиваме маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ванилията, докато сместа се сгъсти. Добавяме малко кора от лайм и амарето за вкус. След като сместа се охлади, се изсипва в пош. Междувременно натрошаваме макароните на едри парчета.
Приготвяме два варианта на плодов сос.
За малиновия сос:
Намачкваме малините с вилица, разбъркваме със сока от лайм и 2 с.л. мед.
За портокаловия сос:
Обелваме портокала и го нарязваме на малки парчета. Добавяме 2 с.л. мед и разбъркваме.
В чаши или купички за сервиране редуваме слой крем, слой парченца макарони, малинов и портокалов сос, докато съставките свършат.
Завършваме със слой крем и украсяваме с свежа мента или по желание.