Начин на приготвяне
В купа разбиваме маскарпонето, сметаната, пудрата захар и ванилията, докато сместа се сгъсти. Добавяме малко кора от лайм и амарето за вкус. След като сместа се охлади, се изсипва в пош. Междувременно натрошаваме макароните на едри парчета.
Приготвяме два варианта на плодов сос.
За малиновия сос:
Намачкваме малините с вилица, разбъркваме със сока от лайм и 2 с.л. мед.
За портокаловия сос:
Обелваме портокала и го нарязваме на малки парчета. Добавяме 2 с.л. мед и разбъркваме.
В чаши или купички за сервиране редуваме слой крем, слой парченца макарони, малинов и портокалов сос, докато съставките свършат.
Завършваме със слой крем и украсяваме с свежа мента или по желание.