Верига от любими рецепти
Крем супа от карфиол и броколи със синьо сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

карфиол карфиол200 g g
броколи броколи200 g g
картофи картоф90 g g
лук лук40 g g
краве масло краве масло20 g g
маслиново масло маслиново масло15 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон
(или вода)
500 ml ml
прясно мляко прясно мляко400 ml ml
чесън чесън1 скилидки скилидка
мащерка мащерка0,25 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
сол сол
синьо сирене синьо сирене100 g g

Крем супа от карфиол и броколи със синьо сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(31)

Начин на приготвяне

Обелваме лука и картофите. Нарязваме лука на ситно, а картофите – на малки кубчета. Измиваме и нарязваме на едро карфиол и броколи. 

В подходяща тенджера загряваме краве и маслиново масло. Задушаваме лука и ситно нарязания чесън. Прибавяме картофите, мащерката, черен пипер и сол.  

Наливаме зеленчуковия бульон и млякото и изчакваме да кипнат. Добавяме броколи и карфиол и готвим още 15-тина минути под капак до омекване на зеленчуците. 

Пасираме супата, докато е гореща. Ако е нужно, коригираме гъстотата. 

Поднасяме с натрошено синьо сирене.