Начин на приготвяне
Избираме жълти тиквички за супата, за да я превърнем в истински цветен шедьовър. Измитите тиквички нарязваме на малки кубчета и ги слагаме във врящия зеленчуков бульон. Когато омекнат, ги прецеждаме, като запазваме бульона. Сварените тиквички пасираме в блендер, като постепенно прибавяме малко от бульона, сметаната, прясното мляко и продължаваме да доливаме бульон, докато получим желаната гъстота. Връщаме сместа на котлона да заври и овкусяваме със сол, пипер и 50 g масло.
В тиган загряваме останалото масло и задушаваме морските дарове. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги добавяме в супата, след което я сваляме от котлона.Франзелата нарязваме на тънки филийки, които запичаме за пет минути във фурна на 180°С. През това време смесваме ситно нарязания босилек с лимоновия сок и добавяме маслиновото масло. Разбъркваме добре и с полученото песто намазваме изпечените кростини.
Поднасяме крем супата с морски дарове заедно с кростините с босилково песто. Допълваме ястието с чаша шардоне, а галерията си със снимка на цветната супа.