Кростини с бакла

Кростини с бакла
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне35 min

Начин на приготвяне

    1. Размразяваме баклата и обелваме зрънцата. Накълцваме чесъна. Заливаме за кратко доматите с гореща вода, охлаждаме ги със студена, след което ги обелваме. Разрязваме ги на две, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Измиваме и подсушаваме мащерката и накъсваме листенцата ѝ.

    2. Запържваме баклата, доматите и чесъна в 2 с.л. сгорещено маслиново масло за около 3 min, бъркайки непрекъснато. Подправяме със солта, черния пипер и листенцата от мащерка.

    3. Междувременно запичаме леко филиите в тостер. Наръсваме ги с останалото маслиново масло, разпределяме върху тях запържените зеленчуци и отгоре настъргваме пармезан.