
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бакла
бакла (замразена) | 300 g g | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
домати домат | 2 | |
мащерка
мащерка (прясна) | 4 стръка стрък | |
маслиново масло маслиново масло | 3 - 4 с.л. с.л. | |
багети
багета (или чабата) | 8 филии филия | |
пармезан пармезан | 40 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКростини с бакла
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размразяваме баклата и обелваме зрънцата. Накълцваме чесъна. Заливаме за кратко доматите с гореща вода, охлаждаме ги със студена, след което ги обелваме. Разрязваме ги на две, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Измиваме и подсушаваме мащерката и накъсваме листенцата ѝ.
2. Запържваме баклата, доматите и чесъна в 2 с.л. сгорещено маслиново масло за около 3 min, бъркайки непрекъснато. Подправяме със солта, черния пипер и листенцата от мащерка.
3. Междувременно запичаме леко филиите в тостер. Наръсваме ги с останалото маслиново масло, разпределяме върху тях запържените зеленчуци и отгоре настъргваме пармезан.