Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в сгорещеното маслиново масло. Добавяме двете кайми и ги запържваме, докато станат леко кафеникави, като разбъркваме на често. Прибавяме и нарязаните на полумесеци гъби и щом омекнат, слагаме доматеното пюре. Запържваме го леко, доливаме виното и го редуцираме. Добавяме доматения сос и бъркаме 1 - 2 min, докато започне да бълбука. Намаляваме котлона на средна степен и доливаме вода, докато течността покрие сместа. Овкусяваме със сол и пипер и оставяме да къкри така около час, като от време на време разбъркваме.
Разбиваме яйцата с вилица, добавяме сирене Рикота и разбъркваме добре. На дъното на плитка правоъгълна тава поставяме малко от доматения сос с каймата и започваме да редим корите. Най-важно е да разпределим сосовете според това колко слоя се очертава да направим. Намазваме корите със сместа от сиренето и яйцата, отгоре с доматения сос, след което повтаряме в този ред. Завършваме с малко доматен сос и нареждаме нарязаната моцарела. Поставяме алуминиево фолио и печем 60 - 80 min в предварително загрята на 180°С фурна. Махаме фолиото, настъргваме сиренето Грана Падано и печем още 10 - 15 min до получаването на златист загар.
Поднасяме лазанята с накъсан пресен босилек.