Верига от любими рецепти
Лебеди от парено тесто с ванилов крем и малини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

прясно мляко прясно мляко300 ml ml
захар захар40 g g
ванилов пудинг на прах ванилов пудинг на прах
(за 500 ml прясно мляко)
1 пакетчета пакетче
малини малина250 g g
краве масло краве масло
(със стайна температура)
100 g g
пудра захар пудра захар30 g g
хартия за печене хартия за печене
пликове за замразяване пликове за замразяване

За пареното тесто

краве масло краве масло50 g g
сол сол2 щипки щипка
брашно брашно150 g g
захар захар1 с.л. с.л.
яйца яйца4
хартия за печене хартия за печене

Лебеди от парено тесто с ванилов крем и малини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(21)

Начин на приготвяне

1. Кипни 250 ml прясно мляко за ваниловия крем. Разбий останалото прясно мляко със захарта и пудинга на прах, прибави към врящото прясно мляко и приготви пудинга според указанията върху опаковката. Пресипи го в купа, постави директно фолио за свежо съхранение и остави да изстине напълно.

2. Приготви пареното тесто по основната рецепта. Остави настрана около 100 g, а останалото тесто постави в шприц с торбичка и накрайник голяма звезда. В покрита с хартия за печене тава шприцовай 12 капковидни овални форми с дължина 7 - 8 cm. Печи ок. 30 min в предварително загрята на 200° C фурна до златистокафяво. Остави ги да изстинат върху кухненска решетка.

3. Изсипи оставеното настрана тесто в плик за замразяване, затвори го и отрежи малко ъгълче. В покрита с хартия за печене тава шприцовай 12 лебедови шии с формата на буквата S. Направи в единия край на всяка шия по-голяма точка за главата на лебеда. Изпечи лебедовите шии за ок. 15 min при същата температура и ги остави да изстинат. Разрежи на две като хлебче телата на лебедите.

4. Измий малините само ако е необходимо и попий много внимателно водата от тях. Разбий на гъст крем маслото (виж съвета по-долу) с пудрата захар, докато побелее. Добавяй пудинга лъжица по лъжица и разбърквай добре.

5. Постави масления крем в шприц с торбичка и накрайник звезда. Шприцовай малко върху долната част на телата на лебедите. Отгоре разпредели малините и закрепи шията на лебеда. Разполови по дължина горната част на телата на лебедите, шприцовай малко крем отвътре в закръглената част и ги постави като крила върху телата. Сервирай веднага.

Съвет за масления крем:
За да се свържат маслото и пудингът в гладък крем, трябва да имат еднаква температура: Извади маслото от хладилника толкова време преди да пристъпиш към приготвянето на сладкиша, че хем да може да се обработва, хем да не стане прекалено меко.

Купи в Lidl

Пресни яйца XXLПресни яйца XXL
Пресни яйца XXL
20.05 - 26.05
10 + 2 БЕЗПЛАТНО
4,99лв.