Лебеди от парено тесто с ванилов крем и малини

Лебеди от парено тесто с ванилов крем и малини
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    1. Кипни 250 ml прясно мляко за ваниловия крем. Разбий останалото прясно мляко със захарта и пудинга на прах, прибави към врящото прясно мляко и приготви пудинга според указанията върху опаковката. Пресипи го в купа, постави директно фолио за свежо съхранение и остави да изстине напълно.

    2. Приготви пареното тесто по основната рецепта. Остави настрана около 100 g, а останалото тесто постави в шприц с торбичка и накрайник голяма звезда. В покрита с хартия за печене тава шприцовай 12 капковидни овални форми с дължина 7 - 8 cm. Печи ок. 30 min в предварително загрята на 200° C фурна до златистокафяво. Остави ги да изстинат върху кухненска решетка.

    3. Изсипи оставеното настрана тесто в плик за замразяване, затвори го и отрежи малко ъгълче. В покрита с хартия за печене тава шприцовай 12 лебедови шии с формата на буквата S. Направи в единия край на всяка шия по-голяма точка за главата на лебеда. Изпечи лебедовите шии за ок. 15 min при същата температура и ги остави да изстинат. Разрежи на две като хлебче телата на лебедите.

    4. Измий малините само ако е необходимо и попий много внимателно водата от тях. Разбий на гъст крем маслото (виж съвета по-долу) с пудрата захар, докато побелее. Добавяй пудинга лъжица по лъжица и разбърквай добре.

    5. Постави масления крем в шприц с торбичка и накрайник звезда. Шприцовай малко върху долната част на телата на лебедите. Отгоре разпредели малините и закрепи шията на лебеда. Разполови по дължина горната част на телата на лебедите, шприцовай малко крем отвътре в закръглената част и ги постави като крила върху телата. Сервирай веднага.

    Съвет за масления крем:

    За да се свържат маслото и пудингът в гладък крем, трябва да имат еднаква температура: Извади маслото от хладилника толкова време преди да пристъпиш към приготвянето на сладкиша, че хем да може да се обработва, хем да не стане прекалено меко.