Лесна гъбена супа

шеф Шишков
шеф Шишков
Лесна гъбена супа
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне20 min

Начин на приготвяне

    Почистваме гъбите и ги нарязваме.

    Задушаваме ги в тенджера заедно с маслото, олиото и лука. 

    Разбъркваме, докато леко омекнат и добавяме накълцания чесън.

    След 2 – 3 min доливаме 1 l гореща вода и варим за около 10 min или докато зеленчуците напълно омекнат. 

    През това време разбиваме жълтъците със сметаната. Темперираме сместа с 1 – 2 черпака от горещия бульон при непрекъснато бъркане.

    Изсипваме застройката в тенджерата и отново разбъркваме, като внимаваме да не се пресече. 

    Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и поднасяме с накълцан магданоз.

    *Във времето за приготвяне не се включва време за подготовка на продуктите, охлаждане и сервиране.