Верига от любими рецепти
Лесна гъбена супа

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Гъбената супа винаги е добро решение за по-студените дни.

Съставки

гъби гъби
(печурки, кладница, пачи крак)
500 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън3 скилидки скилидка
краве масло краве масло40 g g
олио олио60 ml ml
готварска сметана готварска сметана200 ml ml
жълтъци жълтък2 бр. бр.
сол сол1 g g
черен пипер черен пипер0,5 g g
магданоз магданоз1 стръка стрък

Лесна гъбена супа

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(126)

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги нарязваме.

Задушаваме ги в тенджера заедно с маслото, олиото и лука. 

Разбъркваме, докато леко омекнат и добавяме накълцания чесън.

След 2 – 3 min доливаме 1 l гореща вода и варим за около 10 min или докато зеленчуците напълно омекнат. 

През това време разбиваме жълтъците със сметаната. Темперираме сместа с 1 – 2 черпака от горещия бульон при непрекъснато бъркане.

Изсипваме застройката в тенджерата и отново разбъркваме, като внимаваме да не се пресече. 

Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и поднасяме с накълцан магданоз.

*Във времето за приготвяне не се включва време за подготовка на продуктите, охлаждане и сервиране.