Начин на приготвяне
Почистваме гъбите и ги нарязваме.
Задушаваме ги в тенджера заедно с маслото, олиото и лука.
Разбъркваме, докато леко омекнат и добавяме накълцания чесън.
След 2 – 3 min доливаме 1 l гореща вода и варим за около 10 min или докато зеленчуците напълно омекнат.
През това време разбиваме жълтъците със сметаната. Темперираме сместа с 1 – 2 черпака от горещия бульон при непрекъснато бъркане.
Изсипваме застройката в тенджерата и отново разбъркваме, като внимаваме да не се пресече.
Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и поднасяме с накълцан магданоз.
*Във времето за приготвяне не се включва време за подготовка на продуктите, охлаждане и сервиране.