Начин на приготвяне
Лимонада с лавандула:
Напълни голяма чаша в кубчета лед
Добави лавандуловия сироп и лимоновия сок и долей газираната вода
Гарнирай със стрък лавандула, лимоново резенче и напръскай с розова вода
Наздраве!
Съвет:
Направи си сам лавандулов сироп. Загрей 200 g захар с 150 ml вода и 3 с.л. лимонов сок в тенджера. Разбърквай периодично. Когато заври, намали котлона и остави сиропа да къкри на тих огън за около 5 min. Махни от котлона и добави 2 с.л. цветове от лавандула. Похлупи тенджерата и я остави на стайна температура за едно денонощие. На следващия ден прецеди течността с помощта на цедка и съхрани лавандуловия сироп в стъклена бутилка.
Лимонада с червена боровинка:
Предварително направи чай от жасмин
Сложи в шейкър сока от червена боровинка, сиропа от манго, бадемовия сироп и жасминовия чай и разклати добре
Сложи в голяма чаша кубчета лед и напълни с газирана вода до половината. Изсипи съдържанието от шейкъра, като го прецеждаш през цедка.
Гарнирай с листа мента.
Наслади се на свежестта в чашата ти!
Съвет:
Направи си сам бадемовия сироп. Нарежи 150 g бадеми и ги запечи в суха тенджера за няколко минути. Към тях добави 375 g тръстикова захар и разбъркай, докато се карамелизира. Добави 415 ml вода и остави да заври. Намали котлона и остави да къкри за 10 min. Прецеди течността с помощта на цедка и съхрани бадемовия сироп в стъклена бутилка