Начин на приготвяне
1. Почистваме зеления лук и го режем на колелца. Откъсваме листенцата на кориандъра, но запазваме дръжките. Почистваме лимоновата трева и я нарязваме на едро. Обелваме джинджифила, режем го на шайби и го слагаме заедно с дръжките на кориандъра и лимоновата трева във филтъра за чай.
2. Заливаме доматите с гореща вода, обелваме ги, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Почистваме гъбите и ги режем на шайби. Измиваме и подсушаваме рибата и я нарязваме на хапки. Сваряваме ориза според указанията върху опаковката във вряща подсолена вода.
3. Кипваме бульона със зеления лук и подправките във филтъра за чай и готвим 2 - 3 min. Овкусяваме пикантно със сока от лайм, чили пастата Sambal oelek и соевия сос. Добавяме рибата и гъбите и готвим 3 min. След това прибавяме доматите за още 2 - 3 min. Подправяме супата и отстраняваме филтъра за чай с подправките.
4. Изливаме водата от ориза и го разпределяме в купички. Отгоре разсипваме супата и я наръсваме с листенца кориандър.