Люти пармезанови соленки

Люти пармезанови соленки

ТрудностЛесна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    1. Настържи фино пармезана. Почисти чушлето и го накълцай на ситно. Нарежи маслото на кубчета и го омеси с пармезана, чушлето, солта, червения пипер, брашното и жълтъка до гладко тесто. При нужда добави 3 - 4 с. л. студена вода. Остави тестото на хладно за 1 ½ - 2 h.

    2. Разточи тестото на порции върху малко брашно до получаването на кора с дебелина около 5 mm и изрежи с формички шестоъгълниците за футболната топка.

    3. Нареди соленките върху две покрити с хартия за печене тави и изпечи тавите една след друга в предварително загрята на 180°C фурна за 18 - 20 min до хрупкавост. Остави ги да изстинат.