Малинови целувки с мента

Малинови целувки с мента
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Пресей 180 g пудра захар. Разбий на твърд сняг белтъците, сока от лимон и солта. Постепенно добавяй пресятата пудра захар и продължавай да разбиваш, докато сместа стане твърда и започне леко да блести.

    Постави сместа в шприц с торбичка и шприцовай приблизително 40 розички (с Ø по 3 - 4 cm) върху покрити с хартия за печене тави. Оформи малко гнездо във всяка розичка, като притискаш с чаена лъжичка. Докато го правиш, от време на време потапяй лъжичката в студена вода.

    Печи целувките в предварително загрята на 120° C фурна ок. 1 h, като внимаваш, цветът им да остане светъл. След това ги остави да изстинат.

    Смеси и разбъркай прясното сирене, сметаната, останалата пудра захар и ментовия ликьор. Нарежи на дребно шоколадовите пръчици и ги добави. Измий малините, ако е необходимо, и ги остави добре да се отцедят.

    Малко преди сервиране постави върху всяка целувка по една чаена лъжичка с връх ментов крем и украси с малини и листенца мента. Сервирай с пунш или шампанско.

    Съвети:

    Ако печеш две тави едновременно, по средата на печенето размени местата на горната и долната тава, за да се опекат целувките равномерно.

    Целувките могат да бъдат изпечени 1 - 2 седмици предварително. След като изстинат, ги опаковай без достъп на въздух и ги съхранявай на сухо място.

    Ако целувките ще се консумират от деца, можеш да заместиш ликьора в крема с ментов сироп.