
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пудра захар пудра захар | 220 g g | ||
белтъци белтък | 2 | ||
лимонов сок лимонов сок | 2 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене | 400 g g | ||
заквасена сметана
заквасена сметана (пълномаслена) | 100 g g | ||
ментов ликьор ментов ликьор | 4 с.л. с.л. | ||
шоколадови пръчици шоколадови пръчици | 160 g g | ||
малини малина | 120 | ||
мента
мента (за украса ) | 1 връзка връзка | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМалинови целувки с мента
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Пресей 180 g пудра захар. Разбий на твърд сняг белтъците, сока от лимон и солта. Постепенно добавяй пресятата пудра захар и продължавай да разбиваш, докато сместа стане твърда и започне леко да блести.
Постави сместа в шприц с торбичка и шприцовай приблизително 40 розички (с Ø по 3 - 4 cm) върху покрити с хартия за печене тави. Оформи малко гнездо във всяка розичка, като притискаш с чаена лъжичка. Докато го правиш, от време на време потапяй лъжичката в студена вода.
Печи целувките в предварително загрята на 120° C фурна ок. 1 h, като внимаваш, цветът им да остане светъл. След това ги остави да изстинат.
Смеси и разбъркай прясното сирене, сметаната, останалата пудра захар и ментовия ликьор. Нарежи на дребно шоколадовите пръчици и ги добави. Измий малините, ако е необходимо, и ги остави добре да се отцедят.
Малко преди сервиране постави върху всяка целувка по една чаена лъжичка с връх ментов крем и украси с малини и листенца мента. Сервирай с пунш или шампанско.
Съвети:
Ако печеш две тави едновременно, по средата на печенето размени местата на горната и долната тава, за да се опекат целувките равномерно.
Целувките могат да бъдат изпечени 1 - 2 седмици предварително. След като изстинат, ги опаковай без достъп на въздух и ги съхранявай на сухо място.
Ако целувките ще се консумират от деца, можеш да заместиш ликьора в крема с ментов сироп.