
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМеки бадемови бисквитки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Смеси бадемовите люспи и захарта и ги смели много фино. Разбий белтъците на пяна. Добави захарната смес и есенцията горчив бадем и разбъркай.
С две чаени лъжици разпредели в две покрити с хартия за печене тави 24 порции тесто на известно разстояние една от друга и остави да починат 4 h на стайна температура.
Дооформи внимателно с пръсти поизсъхналите бисквитки, така че да добият кръгла форма и печи в тавите една след друга в предварително загрята на 150°C фурна. Печи 15 - 18 min, докато бисквитките леко добият цвят и отвътре са все още меки.
След като изстинат, ги увий като бонбони с малки правоъгълници от хартия за печене. Сервирай към еспресо или шампанско.
Съвет:
Хартиените правоъгълници могат да се украсят с печати, например с коледен или друг мотив.