Верига от любими рецепти
Меки бадемови бисквитки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бадемови люспи бадемови люспи200 g g
захар захар200 g g
белтъци белтък2
есенция горчив бадем есенция горчив бадем
хартия за печене хартия за печене

Меки бадемови бисквитки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(16)

Начин на приготвяне

Смеси бадемовите люспи и захарта и ги смели много фино. Разбий белтъците на пяна. Добави захарната смес и есенцията горчив бадем и разбъркай.

С две чаени лъжици разпредели в две покрити с хартия за печене тави 24 порции тесто на известно разстояние една от друга и остави да починат 4 h на стайна температура.

Дооформи внимателно с пръсти поизсъхналите бисквитки, така че да добият кръгла форма и печи в тавите една след друга в предварително загрята на 150°C фурна. Печи 15 - 18 min, докато бисквитките леко добият цвят и отвътре са все още меки.

След като изстинат, ги увий като бонбони с малки правоъгълници от хартия за печене. Сервирай към еспресо или шампанско.

Съвет:
Хартиените правоъгълници могат да се украсят с печати, например с коледен или друг мотив.