
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМилфьой от свинско контрафиле в бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Начукваме добре контрафилетата, овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме от двете страни на тиган в малко маслиново масло. На финала добавяме маслото, накълцания чесън и розмарина, поливаме обилно месото, сваляме от котлона и го оставяме да почине за малко в соса.
След това взимаме една пържола, слагаме върху нея парче бри и отгоре още една пържола. Така прихлупени, увиваме сдвоените контрафилета в резени бекон и ги запичаме за 10 - 15 минути в загрята на 200°С фурна, докато беконът стане хрупкав.
Картофите сваряваме до полуготовност. Оставяме ги да изстинат и ги разрязваме наполовина. Издълбаваме част от средата на всяка половинка и поставяме по малко масло и нарязаната на кубчета моцарела. Запичаме картофите за 15 - 20 минути в загрята на 200°С градуса фурна.
Загряваме тигана от приготвянето на контрафилето и към останалия в него сос добавяме бялото вино. Редуцираме и подправяме със сол и черен пипер.
Поднасяме соса към изпечения милфьой и гарнираме с пълнените картофи.