Верига от любими рецепти
Милфьой от свинско контрафиле в бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле1 kg kg
бри бри200 g g
бекон бекон250 g g
картофи картоф
(големи)
5
моцарела моцарела250 g g
розмарин розмарин1 стръка стрък
краве масло краве масло50 g g
чесън чесън3 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
бяло вино бяло вино100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Милфьой от свинско контрафиле в бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(5)

Начин на приготвяне

Начукваме добре контрафилетата, овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме от двете страни на тиган в малко маслиново масло. На финала добавяме маслото, накълцания чесън и розмарина, поливаме обилно месото, сваляме от котлона и го оставяме да почине за малко в соса.

След това взимаме една пържола, слагаме върху нея парче бри и отгоре още една пържола. Така прихлупени, увиваме сдвоените контрафилета в резени бекон и ги запичаме за 10 - 15 минути в загрята на 200°С фурна, докато беконът стане хрупкав.

Картофите сваряваме до полуготовност. Оставяме ги да изстинат и ги разрязваме наполовина. Издълбаваме част от средата на всяка половинка и поставяме по малко масло и нарязаната на кубчета моцарела. Запичаме картофите за 15 - 20 минути в загрята на 200°С градуса фурна.

Загряваме тигана от приготвянето на контрафилето и към останалия в него сос добавяме бялото вино. Редуцираме и подправяме със сол и черен пипер.

Поднасяме соса към изпечения милфьой и гарнираме с пълнените картофи.