Начин на приготвяне
1. Смеси брашното, бакпулвера, солта, захарта и ваниловата захар. Разбий прясното мляко, яйцето и олиото. Сипи ги при брашнената смес и направи от тях гладко тесто. Остави го 15 min да почине.
2. В това време раздели ягодите на половинки или четвъртинки. Обели кивито, раздели го по дължина на четири и го нарежи на парчета. Извади физалиса от шушулките, измий плодовете и ги остави да се отцедят.
3. Загрей малко олио в тиган с незалепващо покритие. Разбъркай още веднъж тестото и с чаена лъжица пускай малки порции в тигана. Пържи ок. 1 min от всяка страна. Поставяй палачинките върху кухненска хартия, за да попие мазнината. При нужда избърсвай тигана между тях.
4. Набоди на шишчетата по един физалис, едно парченце ягода и киви и ок. три американски палачинки. Преди сервиране полей с малко мед.