Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМинипай с риба
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази рибните филета.
2. Обели лука и чесъна и ги нарежи на фини кубчета. Остави настрана една глава лук, а останалия задуши заедно с чесъна в 1 с. л. сгорещено масло, докато станат стъклени. Остави ги да изстинат.
3. Препечи леко хляба. Накъсай листенцата на пресните подправки, смели ги заедно с препечените филии хляб в блендера. Омеси хляба с подправките, изстиналата лучена смес и 3 с.л. масло и овкуси със солта и черния пипер.
4. Изстискай добре спанака и го накъсай. Задуши го кратко с останалия лук в останалото масло. Овкуси със солта и черния пипер, добави сметаната и готви 1 - 2 min. Разпредели в четири подходящи по размер форми.
5. Измий и подсуши рибата и я овкуси със солта, черния пипер и сока от лимон. Постави във всяка форма по една риба и отгоре разпредели галетената смес, като я пристиснеш леко. Печи в предварително загрята на 200°C фурна ок. 30 min. Ястието си подхожда с картофено пюре или ориз.