
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от треска
филе от треска (по ок. 160 g) | 4 | ||
лук лук | 2 глави глава | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
краве масло краве масло | 5 с.л. с.л. | ||
хляб за тостер хляб за тостер | 2 филии филия | ||
естрагон естрагон | 1 връзка връзка | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
мащерка мащерка | 8 стръка стрък | ||
спанак на листа спанак на листа | 600 g g | ||
готварска сметана готварска сметана | 75 ml ml | ||
лимонов сок лимонов сок | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМинипай с риба
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази рибните филета.
2. Обели лука и чесъна и ги нарежи на фини кубчета. Остави настрана една глава лук, а останалия задуши заедно с чесъна в 1 с. л. сгорещено масло, докато станат стъклени. Остави ги да изстинат.
3. Препечи леко хляба. Накъсай листенцата на пресните подправки, смели ги заедно с препечените филии хляб в блендера. Омеси хляба с подправките, изстиналата лучена смес и 3 с.л. масло и овкуси със солта и черния пипер.
4. Изстискай добре спанака и го накъсай. Задуши го кратко с останалия лук в останалото масло. Овкуси със солта и черния пипер, добави сметаната и готви 1 - 2 min. Разпредели в четири подходящи по размер форми.
5. Измий и подсуши рибата и я овкуси със солта, черния пипер и сока от лимон. Постави във всяка форма по една риба и отгоре разпредели галетената смес, като я пристиснеш леко. Печи в предварително загрята на 200°C фурна ок. 30 min. Ястието си подхожда с картофено пюре или ориз.