Верига от любими рецепти
Минипай с риба

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска
(по ок. 160 g)
4
лук лук2 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
краве масло краве масло5 с.л. с.л.
хляб за тостер хляб за тостер2 филии филия
естрагон естрагон1 връзка връзка
магданоз магданоз1 връзка връзка
мащерка мащерка8 стръка стрък
спанак на листа спанак на листа600 g g
готварска сметана готварска сметана75 ml ml
лимонов сок лимонов сок1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Минипай с риба

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Размрази рибните филета.

2. Обели лука и чесъна и ги нарежи на фини кубчета. Остави настрана една глава лук, а останалия задуши заедно с чесъна в 1 с. л. сгорещено масло, докато станат стъклени. Остави ги да изстинат.

3. Препечи леко хляба. Накъсай листенцата на пресните подправки, смели ги заедно с препечените филии хляб в блендера. Омеси хляба с подправките, изстиналата лучена смес и 3 с.л. масло и овкуси със солта и черния пипер.

4. Изстискай добре спанака и го накъсай. Задуши го кратко с останалия лук в останалото масло. Овкуси със солта и черния пипер, добави сметаната и готви 1 - 2 min. Разпредели в четири подходящи по размер форми.

5. Измий и подсуши рибата и я овкуси със солта, черния пипер и сока от лимон. Постави във всяка форма по една риба и отгоре разпредели галетената смес, като я пристиснеш леко. Печи в предварително загрята на 200°C фурна ок. 30 min. Ястието си подхожда с картофено пюре или ориз.

Купи в Lidl

Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
03.10 - 09.10
САМО СЕГА
5,69*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.