Млечно телешко с кост с кисело зеле и черен ориз в глинено гърне

Млечно телешко с кост с кисело зеле и черен ориз в глинено гърне

ТрудностСредно трудна
Приготвяне4:00 h

Начин на приготвяне

    Поставяме телешкото месо в тенджера със студена вода и го варим за два часа.

    През това време нарязваме киселото зеле и гъбите на едро. Задушаваме ги в предварително загрятото масло, прибавяме нарязания на кубчета домат и черния ориз и овкусяваме с червен пипер, дафинов лист, бахар и магданоз нарязан на ситно.

    Нарязваме сланината на тънко и покриваме дъното на глиненото гърне. Поставяме от задушеното зеле с гъбите, след което изваждаме телешкото месо от тенджерата и го поставяме в глинения съд. Отгоре покриваме отново с малко от зелето и доливаме червеното вино и телешкия бульон.

    Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, захлупваме с капака и печем в предварително загрята фурна на 180° С за около 1,5 - 2 h.