
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
олио олио | 60 ml ml | ||
бадемово мляко бадемово мляко | 200 ml ml | ||
кленов сироп кленов сироп | 8 с.л. с.л. | ||
канела канела | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
моркови морков | 100 g g | ||
кокосови стърготини кокосови стърготини | 2 с.л. с.л. | ||
бадеми бадем | 150 g g | ||
безглутеново брашно безглутеново брашно | 150 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 2 ч.л. ч.л. | ||
сода бикарбонат сода бикарбонат | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
кокосова сметана
кокосова сметана (за разбиванe) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМорковена торта без глутен
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 180° C и застиламе голяма тава с хартия за печене.
В купа разбъркваме олиото, бадемовото мляко, кленовия сироп, канелата, солта, настърганите моркови, кокосовите стърготини и смлените бадеми. Добавяме безглутеновото брашно, бакпулвера и содата за хляб и отново разбъркваме добре. Разпределяме сместа в тавата и печем за около 30 min.
Оставяме блатовете да се охладят, след което намазваме с разбитата кокосова сметана и украсяваме по желание.