Верига от любими рецепти
Морковена торта без глутен

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

олио олио60 ml ml
бадемово мляко бадемово мляко200 ml ml
кленов сироп кленов сироп8 с.л. с.л.
канела канела1 ч.л. ч.л.
сол сол1 щипки щипка
моркови морков100 g g
кокосови стърготини кокосови стърготини2 с.л. с.л.
бадеми бадем150 g g
безглутеново брашно безглутеново брашно150 g g
бакпулвер бакпулвер2 ч.л. ч.л.
сода бикарбонат сода бикарбонат0,25 ч.л. ч.л.
кокосова сметана кокосова сметана
(за разбиванe)

Морковена торта без глутен

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(11)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180° C и застиламе голяма тава с хартия за печене.

В купа разбъркваме олиото, бадемовото мляко, кленовия сироп, канелата, солта, настърганите моркови, кокосовите стърготини и смлените бадеми. Добавяме безглутеновото брашно, бакпулвера и содата за хляб и отново разбъркваме добре. Разпределяме сместа в тавата и печем за около 30 min.

Оставяме блатовете да се охладят, след което намазваме с разбитата кокосова сметана и украсяваме по желание.