Начин на приготвяне
1. Изстъргваме добре дюлите и след това ги обелваме заедно с ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета.
2. Кипваме плодовете със сока и кората от лимона, 50 g захар и 200 ml ябълков сок и варим под капак 15 - 20 min, докато плодовете омекнат и започнат да се разпадат. Разбъркваме често и при нужда добавяме още сок. Намачкваме фино плодовете или ги пасираме. Овкусяваме муса с Калвадос и евентуално още малко захар, по желание добавяме стафиди и оставяме напълно да изстине.
3. Разбъркваме изварата с ваниловата сърцевина и 40 g захар. Разбиваме сметаната на гъст крем и я добавяме. Разпределяме я в купички и отгоре гарнираме с мус.